Ειδήσεις σε τίτλους

 
 

 

 

 

 

 
 

 
Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016 19:31

Naoussa Powering Up!(video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με την αρμόζουσα επισημότητα παρουσία και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του προγράμματος αξιοποίησης των υδάτινων πόρων και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας  από τον Δήμο Νάουσας, το βράδυ της Τετάρτης  στον Πολυχώρο Πολιτισμού Χρήστος Λαναράς (αίθουσα Έρια).

Ο Δήμαρχος Νάουσας  Νίκος Κουτσογιάννη ευχαρίστησε τον Γιάννη Παρθενόπουλο Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ  και τον ειδικό συνεργάτη του Σπύρο Βλάχο, μίλησε για ένα πρωτοπόρο και καινοτόμο έργο που θα αποοφέρει μέσω 9 υδροηλεκτρικών σταθμών 1.400.000 ευρώ το χρόνο στο δήμο, πουλώντας ουσιαστικά το ρεύμα στη ΔΕΗ.  Επίσης, αναφέρθηκε στην   στοχευμένη όπως είπε τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων για την εξοικονόμηση δαπανών ηλεκτρικού ρεύματος, στην κατεύθυνση της επίτευξης οικονομικής αυτοδυναμίας του Δήμου Νάουσας και μετατροπής του σε πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο αντιπρύτανης του Μετσοβίου Πολυτεχνείου Δημήτρης Παπαντώνης ανέλυσε τον  σχεδιασμό αξιοποίησης του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης της Νάουσας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας,  ενώ μίλησαν επίσης, εκπρόσωποι της  Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, καθώς το έργο θα χρηματοδοτηθεί από εκεί με επιτόκιο μόλις 2,8 % και απόσβεση μόλις σε 5 χρόνια και του αγωγού ΤΑΡ.

Οι υδροηλεκτρικοί σταθμοί θα αναπτυχθούν μέσα στον αστικό ιστό της πόλης, λόγω των τριών επιπέδων που έχει η Νάουσας και οι θέσεις είναι στο Υδραγωγείο, το Κεραμοποιείο, το Σιδηρουργείο, το Μουσταφά, το Λόγγου Τουρπάλη, το Βιολογικό Καθαρισμό, τη ΒΕΤΛΑΝΣ και το Μπαχούτσι, ενώ η 9η θέση προορίζεται για το κτίριο Βαρβαρέσου όταν αγοραστεί.

Το δήμαρχο Νάουσας και καλό του φίλο συνεχάρη και ο Απόστολος Τζιτζικώστας τονίζοντας πως ο δήμος Νάουσας πρωτοπορεί σε όλη τν Ευρώπη ενώ σήμερα  Πέμπτη η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) θα παρουσιάσει για τους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού των σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Νάουσας εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας», στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας.

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"