Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2017 18:39

«Εξαντλήθηκε η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών, βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, σχετικά με την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς την εφορία, έκαναν την ακόλουθη δήλωση :

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οδηγεί στο απόλυτο αδιέξοδο την πραγματική οικονομία και τους πολίτες.

Η πολιτική της υπερφορολόγησης έχει εξαντλήσει τα όρια αντοχής των πολιτών και της οικονομίας, κάτι που αποδεικνύεται από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

·         4.300.000 εκατομμύρια φορολογούμενοι πολίτες χρωστάνε πλέον στην εφορία. Εξ αυτών, οι 1.683.929 απειλούνται με κατασχέσεις, ενώ για 826.211 πολίτες (το 50%) έχουν ήδη ξεκινήσει διαδικασίες αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.

·         Τα ληξιπρόθεσμα χρέη έκαναν νέο άλμα, φτάνοντας τα 94,2 δις ευρώ, ενώ το διάστημα Ιανουαρίου - Νοεμβρίου του 2016 αυξήθηκαν κατά 12,6 δις ευρώ. Τα 10,9 δις ευρώ είναι φόροι που έμειναν απλήρωτοι.

Η χώρα δεν αντέχει άλλο, η φοροδοτική δυνατότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί.

Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή.

Μια νέα Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας,  που θα οικοδομήσει κλίμα εμπιστοσύνης στην οικονομία και θα μειώσει τους φόρους».

 

Σχετικά Άρθρα