Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 
Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 18:36

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: «Πρόσθετες δαπάνες σε Εθνική Άμυνα, Υγεία, Παιδεία και Κοινωνική Ασφάλιση προβλέπει ο νέος Προϋπολογισμός»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Για έναν Προϋπολογισμό ρεαλιστικής αισιοδοξίας, αναπτυξιακής προοπτικής και κοινωνικού εκσυγχρονισμού που εστιάζει:

Αφενός στην κινητοποίηση των εγχώριων και ξένων επενδύσεων και του υγιούς επιχειρείν, που θα εκτοξεύσει την οικονομική ευημερία και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας

Αφετέρου στην προστασία των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων μέσω της ελάφρυνσης των φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών

έκανε λόγο ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης στη χθεσινή τοποθέτησή του στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Όπως επισήμανε, ο Προϋπολογισμός του 2020 προβλέπει:

·         Πρόσθετες πραγματικές δαπάνες τόσο στην Εθνική Άμυνα, όσο και στην Υγεία, στην Παιδεία και στην Κοινωνική Ασφάλιση

·         Αύξηση  του Α.Ε.Π. για το 2020, κατά  2,8%

·         Υποχώρηση της  ανεργίας από το 17,4% στο 15,6%

·         Εκτόξευση των επενδύσεων με ρυθμό 13,4%

·         Μεγέθυνση των εξαγωγών κατά 5,1%

·         Υποχώρηση του χρέους από το 173,3% του ΑΕΠ φέτος στο 167% το 2020

·         Μέτρα στήριξης των πολιτών, των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και των επιχειρήσεων που φτάνουν το 1,181 δισ. ευρώ.

Τόνισε δε ότι ο συγκεκριμένος Προϋπολογισμός έρχεται «μετά από 4 χρόνια προϋπολογισμών ανελέητης φορολογικής επιδρομής, κατάργησης φοροαπαλλαγών και κοινωνικών επιδομάτων για τους ασθενέστερους, συνεχόμενων μειώσεων  μισθών και συντάξεων, δημιουργικής λογιστικής και εικονικής πραγματικότητας» των Κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"