Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2016 16:30

Le Figaro: Οριστικό κλείσιμο των συνόρων των Βαλκανίων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα το αντάλλαγμα, αναφέρει το δημοσίευμα

Για συμφωνία των «28» για οριστικό κλείσιμο των συνόρων των Βαλκανίων κάνει λόγο δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro.

Σε άρθρο της η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι οι 28 Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να κλείσουν τα σύνορα των Βαλκανίων.

«Η ροή των παράνομων μεταναστών κατά μήκος των δυτικών Βαλκανίων φτάνει στο τέλος: αυτός ο δρόμος έχει πλέον κλείσει» αναφέρει το σχέδιο συμπερασμάτων που θα υποβληθεί την Δευτέρα στη Σύνοδο Κορυφής.

Παράλληλα το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι ηγέτες συμφώνησαν και στο αντάλλαγμα που θα είναι η οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα. Προκειμένου να αντιμετωπίσει τους χιλιάδες πρόσφυγες που θα εγκλωβιστούν στα σύνορα της χώρας μας.

Το γεγονός ότι στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ των «28» αφήνει να εννοηθεί ότι και η χώρα μας θα κληθεί να συμφωνήσει στο κλείσιμο των συνόρων στα Βαλκάνια.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η βρετανική Telegraph σημειώνει ότι «Η ΕΕ "θα πουλήσει την ψυχή της" για συμφωνία με την Τουρκία σχετικά με όσα αναμένεται να συμφωνηθούν στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Οι ευρωπαίοι εταίροι θα επιχειρήσουν να πιέσουν τον τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου να βάλει τέλος στις επικίνδυνες διελεύσεις μεταναστών προς τα ελληνικά νησιά και να αποδεχτεί την μετεγκατάσταση δεκάδων χιλιάδων προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος που κυκλοφόρησε στις Βρυξέλλες την Κυριακή αναφέρει ότι οι «παράνομες ροές μεταναστών κατά μήκος του διαδρόμου των δυτικών Βαλκανίων τελειώνουν.

Αυτός ο δρόμος είναι τώρα κλειστός. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα σταθεί δίπλα στην Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και θα κάνει το καλύτερό της προκειμένου να τη βοηθήσει να διαχειριστεί την κατάσταση που έχει προκληθεί ως συνέπεια αυτής της εξέλιξης».

 

Πηγή: www.tovima.gr

 

Σχετικά Άρθρα