Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 
Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017 13:05

Αγροτικά θέματα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

1)      Αποζημίωση  επιτραπέζιουροδάκινου λόγω του Ρώσικου εμπάργκο

       Τα θέματα που αφορούν, στην αποζημίωσητου επιτραπέζιου ροδάκινου λόγω του Ρώσικου εμπάργκο , βρίσκονται σε στάδιο επεξεργασίας και τεκμηρίωσης από στελέχη του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να αποσταλούν στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνεργασία με την Ισπανική Κυβέρνηση (ενδεχομένως και με την Ιταλική), έτσι ώστε να εξασφαλισθούν οι απαιτούμενοι πόροι για την απολύτως απαραίτητη αποζημίωση των Ελλήνων ροδακινοπαραγωγών, αφού το εμπάργκο στη Ρωσία για πολλοστή φορά πλήττει καίρια τη διάθεση του προϊόντος, κατά συνέπεια επηρεάζει αρνητικότατα την τιμή του ροδάκινου, καθιστώντας την παραγωγική διαδικασία απολύτως ζημιογόνα.

               Η διαδικασία αυτή απαιτεί σοβαρή τεκμηρίωση και αξιοπιστία, χωρίς αμφισβητήσεις από την Ε.Ε., (με τις γνωστές δυσμενείς επιπτώσεις στους Έλληνες παραγωγούς, όπως συνέβαινε στο παρελθόν), ώστε να προκύψει πλήρης αποτύπωση της δυσμενούς πραγματικότητας για το επιτραπέζιο ροδάκινο.

              Είναι επίσης αυτονόητο, ότι τα αρμόδια όργανα της ΕΕ επιβάλλεται να επιδείξουν την απαραίτητη κατανόηση στο πρόβλημα, αντιλαμβανόμενοι, ότι διαφορετικά θα ζημιωθούν όλοι – δεν πρόκειται για ενίσχυση, αλλά για αποζημίωση των παραγωγών!  

           Στην κατεύθυνση αυτή δηλώσαμε - και είμαστε - παρόντες, όλοι οι Βουλευτές των νομών Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, Κοζάνης και Λάρισας, ευελπιστώντας στη ευόδωση της προσπάθειας.

 

2)      Πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης νωπών φρούτων

           Για πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης νωπών φρούτων (επισιτιστική βοήθεια), που αφορά επίσης στην αποζημίωση των παραγωγών λόγω του Ρώσικου εμπάργκο, υπογράφηκε  σήμερα  η σχετική απόφαση από το ΥΠΑΑΤ και Υπ. Εργ. Κοιν/κης Ασφ. & Αλληλεγγύης.

 

3)      Επιστροφή φόρου πετρελαίουστους αγρότες

          Σύμφωνα με στελέχη του Υπ. Οικονομικών, οι εναπομείνασες υποθέσεις επιστροφής φόρου πετρελαίου στους αγρότες, βρίσκονται σε στάδιο τελικής επεξεργασίας, προκειμένου να αποδοθούν πιθανότατα τον  Σεπτέμβρη.

 

4)      «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Τεύτλων»

          Σχετικά με την «ολοκληρωμένη διαχείριση» των τεύτλων, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ δηλώθηκε ότι, η καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους εξαρτάται από τον ρυθμό προώθησης των απαραίτητων στοιχείων από τις κατά τόπους ΔΑΟΚ (Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής), εφόσον αποσταλούν, ακολουθεί η άμεση καταβολή των αντίστοιχων ποσών στους δικαιούχους.

          Σημειώνεται, ότι από την ΔΑΟΚ Ημαθίας έχουν αποσταλεί τα στοιχεία για το 2014 και αναμένεται η πληρωμή των δικαιούχων την επόμενη εβδομάδα (Τετάρτη).

 

5)       Αποζημιώσεις μέσω ΠΣΕΑ

         Οι αποζημιώσεις μέσω ΠΣΕΑ, που αφορούν στις καταστροφές κυρίως δενδροκαλλιεργειώνστο Νομό Ημαθίας, προβλέπεται σύμφωνα με  στελέχη του ΥΠΑΑΤ,  να καταβληθούν το προσεχές Φθινόπωρο. 

 

       

 

 

Ουρσουζίδης Ν. Γιώργος

 Βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"