Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017 16:05

Φρ. Καρασαρλίδου: Σύσκεψη για επισιτιστική και διεκδίκηση στήριξης του επιτραπέζιου ροδάκινου από Ε.Ε.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28.06.2017 στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σύσκεψη με συμμετοχή βουλευτών Πέλλας και Ημαθίας, οργανώσεων παραγωγών και συνεταιρισμών Πέλλας, Ημαθίας, Κοζάνης και Λάρισας, με τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου και τον υφυπουργό Βασίλη Κόκκαλη, για την επισιτιστική βοήθεια και τη διεκδίκηση στήριξης του επιτραπέζιου ροδάκινου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Οι αποφάσεις που πάρθηκαν είναι:


1. Υπογράφεται την επόμενη βδομάδα, αμέσως μετά τη δημοσίευση του νέου Κοινοτικού Κανονισμού, η Υπουργική Απόφαση για την έναρξη του προγράμματος δωρεάν διάθεσης νωπών ροδακίνων και χυμοποίησης σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού για την περίοδο 01/07/2017 έως 30/06/2018. Θα δίδεται η δυνατότητα χυμοποίησης ποσοτήτων ως το 50% των συνολικά διαθέσιμων.
2. Επικυρώνεται από το υπουργείο η κατανομή ποσοτήτων επισιτιστικής ανάμεσα στις οργανώσεις των 4 νομών με τον τρόπο που οι ίδιες οι οργανώσεις έχουν συνεννοηθεί μετά από δημοκρατικές διαδικασίες.

3. Θα κατανεμηθούν οι 2000 επιπλέον τόνοι που είναι στην ευχέρεια του υπουργείου που θα διατεθούν με τρόπο που το επιτραπέζιο ροδάκινο να πάρει το συντριπτικό ποσοστό λόγω του τεράστιου προβλήματος που αντιμετωπίζει στην διάθεση του.
4. Ήδη ετοιμάστηκε ο φάκελος για τη διεκδίκηση στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 15 Ιουλίου αύξησης των ποσοτήτων επισιτιστικής βοήθειας. Ακόμη θα στοιχειοθετηθεί φάκελος, από τον οποίο θα αποδεικνύεται η σημαντική μείωση του εισοδήματος των παραγωγών από τις επικρατούσες τιμές πώλησης για να διεκδικηθεί η απευθείας στρεμματική ενίσχυσή τους.

 

Σχετικά Άρθρα