Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017 10:37

Αγροτικά ζητήματα του ΥΠΑΑΤ και Υπ. Εργασίας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη του Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου και του Αναπληρωτή Υπουργού Βασίλη Κόκκαλη, με εκπροσώπους Ομάδων Παραγωγών και Συνεταιρισμών, από την Ημαθία Κ. Ταμπακιάρη και Χρ. Γιαννακάκη, Πέλλας Ν. Μηνά, Βελβεντού  Κοζάνης  Ν. Κουτλιάμπα και άλλων, παρουσία των τριών Βουλευτών Ημαθίας και  Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ.

        Έγινε προγραμματισμός για την άμεση υλοποίηση της επισιτιστικής βοήθειας, καθώς και για την διεκδίκηση στήριξης του επιτραπέζιου ροδάκινου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών τιμών που παρατηρούνται φέτος.

        Διεκδικείταιαπό την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η αύξηση των ποσοτήτων για την επισιτιστική (με ακριβή τεκμηρίωση της απώλειας εισοδήματος των παραγωγών),καθώς επίσης και  διεκδίκηση στρεμματικής ενίσχυσης - για τον ίδιο λόγο -απευθείας στον παραγωγό.

       Ζητήματα, που ειδικά φέτος, είναι απολύτως απαραίτητα, ώστε να μπορέσουν οι παραγωγοί να συνεχίσουν απρόσκοπτα την καλλιέργεια του Ροδάκινου, που αφενός στηρίζει για δεκαετίες τις εξαγωγές - με προστιθέμενη αξία - αλλά και η Ε.Ε.  έχει ανάγκη να καταναλώσει.

        Οι τεχνικές λεπτομέρειες θα υλοποιηθούν με ευθύνη των εκπροσώπων των παραγωγών και των στελεχών του ΥΠΑΑΤ, με πλήρη στήριξη των παριστάμενων βουλευτών, ώστε να μην έχουμε τα γνωστά προβλήματα που παρατηρούνται στο χώρο της Δημόσιας Διοίκησης.


 Περεταίρω:

        Σχετικά με το ζήτημα της ασφάλισης των μετακαλούμενων εργατών γης με σχέση εργασίας σε έναν ή περισσότερους αγρότες/εργοδότες, που αφορά σε άμεσες γεωργικές εργασίες - δηλαδή δουλειά στο χωράφι – αναμένεται διάταξη του υπουργείου εργασίας, η οποία θα  καθιστά:

1.     Υποχρεωτική την τήρηση, «βιβλίου ημερήσιων δελτίων απασχολούμενου προσωπικού στις άμεσες γεωργικές εργασίες», στο οποίο αναγράφονται οι απασχολούμενοι με σχέση ή σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, σε  έναν ή περισσότερους εργοδότες , συμπεριλαμβανομένων των εργατών γης και αλιεργατών.

2.     Το βιβλίο ημερήσιων δελτίων θεωρείται από τον κατά τόπο αρμόδιο ανταποκριτή ΕΦΚΑ, τηρείται και είναι στη διάθεση των  αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων.

          Έτσι επιλύεται και το ζήτημα της εργατικής δαπάνης στον υπολογισμό, τόσο του φορολογητέου εισοδήματος, όσο και του ύψους των ασφαλιστικών εισφορών.

 

Ουρσουζίδης Ν. Γιώργος

Βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά Άρθρα