Ειδήσεις σε τίτλους

 
 

 

 

 

 

 
Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016 23:27

Παρέμβαση της Φρόσως Καρασαρλίδου για τους εποχικούς εργάτες

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου κατέθεσε Ερώτηση προς τον  Υπουργό ΕργασίαςΚοινωνικής Ασφάλισης Και Κοινωνικής ΑλληλεγγύηςμεΘΕΜΑ: «Μη διακοπή της κάρτας ανεργίας στους μακροχρόνια ανέργους που συμπληρώνουν από 1 εως 70 μεροκάματα τον χρόνο σε εποχικές εργασίες».Πρόκειται για κοινό αίτημα της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών, της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας και του Εργατικού Κέντρου Βέροιας.

 

Όπως τονίζεται στην Ερώτηση – Παρέμβαση:

Έχει παρατηρηθεί ότι οι μακροχρόνια άνεργοι δεν επιλέγουν να εργαστούν σε εποχικές εργασίες καθώς, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να διακόψουν την κάρτα ανεργίας με άμεσο, όμως, αποτέλεσμα την απώλεια προνομίων όπως η κάρτα σίτισης κ.α.

Επειδή τα χρόνια της κρίσης που διανύουμε δεν μας επιτρέπουν να μην εξαντλούμε κάθε πιθανή λύση προς ανακούφιση των μακροχρόνια ανέργων προτείνουμε τη μη διακοπή της κάρτας ανεργίας στους μακροχρόνια ανέργους που συμπληρώνουν από 1 εως 70 μεροκάματα τον χρόνο σε εποχικές εργασίες.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός: Τι σκέφτεται να πράξει προς ανακούφιση των μακροχρόνια άνεργων ώστε να έχουν το δικαίωμα μερικής εποχικής απασχόλησης με ταυτόχρονη διατήρηση της κάρτας ανεργίας;

 

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"