Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 15:52

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και η Δημοκρατική Συμπαράταξη ζητούν, με ερώτηση και τροπολογία, λύση στο θέμα των εκτιμητών γεωπόνων και των αποζημιώσεων στους αγρότες

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επανειλημμένα καταθέτουν ερωτήσεις και τροπολογίες ζητώντας άμεση λύση στο θέμα που έχει προκύψει αφενός με την καθυστέρηση στις εκτιμήσεις ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες του 2016 και στις πληρωμές των αποζημιώσεων του 2015 αφετέρου με τις μετακινήσεις των εκτιμητών γεωπόνων.

Πιο συγκεκριμένα, στις 17.05.2016 με ερώτηση στην Βουλή τόνισαν ότι η έγκαιρη και αντικειμενική εκτίμηση των ζημιών και η καταβολή δίκαιων αποζημιώσεων αποτελεί αυτονόητο αίτημα και δικαίωμα των αγροτών που δεν μπορεί να ικανοποιηθεί καθώς με ευθύνη της κυβέρνησης καταργήθηκαν ορισμένες διατάξεις σχετικά με τις μετακινήσεις των εργαζομένων του ΕΛΓΑ όλης της χώρας. Και ρωτούσαν τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πότε θα ξεκινήσει η εκτίμηση των ζημιών στις καλλιέργειες που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και στο ζωικό κεφάλαιο, για ποιο λόγο καθυστερεί η πληρωμή των αποζημιώσεων για ζημιές του 2015, καθώς και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την εξόφληση των πληγέντων αγροτών.

Επίσης, στον αναπτυξιακό νόμο, στην συζήτηση στην Βουλή, κατατέθηκε τροπολογία από την Δημοκρατική Συμπαράταξη, με την οποία ζητείται να προστεθεί εδάφιο στο Νόμο 4336/2015 (Α '94), έτσι ώστε να εξαιρούνται και να μην εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος νόμου οι μετακινήσεις του πάσης φύσης προσωπικού του ΕΛΓΑ. Κι αυτό διότι στην περίπτωση του ΕΛ.Γ.Α., οι δαπάνες για τις μετακινήσεις όχι μόνο δεν βαρύνουν το κράτος αλλά δεν βαρύνουν ούτε και τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών, που αποτελούν και το κύριο, αν όχι αποκλειστικό, έσοδο του ΕΛ.Γ.Α.. Συνεπώς, η ένταξη του ΕΛ.Γ.Α. στην παραπάνω εξαίρεση είναι επιβεβλημένη προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στο έργο του.

 

Σχετικά Άρθρα