Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019 13:12

«Να διασφαλιστεί το αγροτικό εισόδημα από την πρόσφατη θεομηνία»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εκ νέου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στον Υπουργό κ. Μάκη Βορίδη, χθες Πέμπτη 25 Ιουλίου, προκειμένου να διασφαλιστεί το αγροτικό εισόδημα από την πρόσφατη θεομηνία.

Ο Ημαθιώτης αγρότης, όπως και γενικότερα ο Έλληνας αγρότης πρέπει επιτέλους να προσεχθεί από την Πολιτεία.

 

Για 4 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ εξαΰλωσε το εισόδημά του κόσμου της πρωτογενούς παραγωγής με τη γιγάντωση των φορολογικών βαρών και των ασφαλιστικών εισφορών καθώς και την εκτόξευση του κόστους παραγωγής.

 

Την ίδια στιγμή, τον άφησε ανοχύρωτο από τις συνέπειες τις κλιματικής αλλαγής.

 

Γιατί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άφησε ανενεργό το Μέτρο Μ5 των 45 εκατομμυρίων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για την αντιχαλαζική προστασία και την αποκατάσταση του παραγωγικού δυναμικού των αγροτικών εκμεταλλεύσεων που έχουν πληγεί από ακραία καιρικά φαινόμενα;

 

Γιατί κατήργησε το Μέτρο 17 που είχε προβλεφθεί στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και άφησε έτσι να χαθούν 200 εκατομμύρια «ζεστό» κοινοτικό χρήμα για την αντιστάθμιση της απώλειας εισοδήματος των γεωργών και κτηνοτρόφων από ζημιές που υφίστανται λόγω των κλιματικών αλλαγών και των δυσμενών ακραίων καιρικών φαινομένων που αυτές προκαλούν;

 

Υπογράμμισα στον αρμόδιο Υπουργό την επιτακτική ανάγκη γρήγορης και δίκαιης αποζημίωσης των παραγωγών και συζήτησα τα μέτρα ανακούφισης που επιβάλλεται να υιοθετηθούν, όπως το «πάγωμα» για εύλογο χρονικό διάστημα των φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών των πληγέντων, την εξαίρεσή τους για εύλογο χρονικό διάστημα από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ.

 

Επιπροσθέτως, συζήτησα με τον Υπουργό σημαντικά ζητήματα για τον Έλληνα αγρότη, όπως η ανάγκη αλλαγής του παρωχημένου θεσμικού πλαισίου του ΕΛΓΑ προκειμένου να επιταχυνθεί το εκτιμητικό έργο και ο χρόνος καταβολής των αποζημιώσεων καθώς και η εστίαση στη μείωση του κόστους παραγωγής, αρχικά μέσω της μείωσης του κόστους του αγροτικού πετρελαίου και των αγροτικών εφοδίων.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"