Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015 09:48

«Η Ελλάδα και οι Ελληνες δεν είναι μόνοι»: Διαδήλωση μπροστά στην αυστριακή καγκελαρία στη Βιέννη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με κεντρικό σύνθημα "Η Ελλάδα και οι Ελληνες δεν είναι μόνοι", εκατοντάδες διαδηλωτές διατράνωσαν την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους προς τον ελληνικό λαό, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο μπροστά στο κτίριο της αυστριακής Καγκελαρίας στο κέντρο της Βιέννης που διοργάνωσαν αυστριακές πολιτικές, συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις, με τη συμμετοχή και του Κοινωνικοπολιτιστικού Συλλόγου της Ελληνικής Κοινότητας Βιέννης και Περιχώρων.

Συνθήματα όπως: "Η Ελλάδα μας αφορά όλους", "Δεν πρόκειται μόνον για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη", "Τίποτε δεν επιτρέπεται να αλλάξει και δεν θα αλλάξει στην αλληλεγγύη μας προς την Ελλάδα", "Ενας άλλος δρόμος για μια άλλη Ευρώπη, για μια άλλη Ελλάδα", συνόδευαν τους χαιρετισμούς-ομιλίες μιας σειράς ομιλητών, ανάμεσα τους οποίους ο διακεκριμένος Αυστριακός οικονομολόγος Στέφαν Σούλμαιστερ, αλλά και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Χονδρός.

Οι ομιλητές κατήγγειλαν μεταξύ άλλων, το "πρωτόγονο νεοφιλελεύθερο παιχνίδι που παίζεται από τους κρατούντες και τις τράπεζες σε βάρος του ελληνικού λαού, οδηγώντας και με την πολιτική της λιτότητας στην φτωχοποίησή του", και στηλίτευσαν ταυτόχρονα τις "επιδιώξεις των κύκλων αυτών για ανατροπή μιας κυβέρνησης που αμφισβήτησε αυτή την πολιτική".

Στην ομιλία του, ο οικονομολόγος Στέφαν Σούλμαιστερ κατήγγειλε ότι οι δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού κατόρθωσαν τα τελευταία 25 χρόνια να επιβάλουν λιτότητα και να αποδομήσουν το κοινωνικό κράτος, καταργώντας κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών, και ζήτησε να υπάρξει συγκεκριμένη διαφωτιστική αντεπίθεση, όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη της Ευρώπη, για την παταγώδη αποτυχία αυτής της ιδεολογίας.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Χονδρός τόνισε ότι το ισχυρότερο όπλο της ελληνικής κυβέρνησης είναι η στήριξη του ελληνικού λαού, και η στήριξη και αλληλεγγύη άλλων λαών, όπως αποδεικνύουν οι τεράστιες κινητοποιήσεις αυτών των ημερών σε ευρωπαικές πόλεις.

Διότι, όπως σημείωσε, οι λαοί της Ευρώπης κατανοούν ότι όταν ένας λαός ξεσηκώνεται, τότε υπάρχει ελπίδα για το μέλλον, ενώ ταυτόχρονα οι οι κρατούντες και οι ολιγάρχες που έχουν κάνει τα πάντα για να υπονομευτεί αυτή η κυβέρνηση, γνωρίζουν ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ πετύχει, τότε αμφισβητείται όλη η σημερινή πολιτική της Ευρώπης.

Επισήμανε δε, πως μετά την κρίση του 2008 και 2009 η Ελλάδα βρέθηκε στο στόχαστρο των κερδοσκόπων για την επίτευξη μεγαλύτερων κερδών, με τα επιτόκια δανεισμού της να είναι στα ύψη και το χρέος να εκτινάσσεται από το 120% που ήταν το 2010 στο 180% σήμερα, και πως σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς, η Ελλάδα δεν ζούσε πάνω από τις δυνατότητές της από ό,τι άλλες χώρες.

Οπως πρόσθεσε, η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλα δάνεια για να βγει από την κρίση, αλλά προς τούτο υπάρχει μόνον ένας δρόμος, εκείνος της ανάπτυξης, της καταπολέμησης της ανεργίας, και της αποκατάστασης των κοινωνικών κατακτήσεων, ενώ "δεν μπορούν και δεν θα γίνουν άλλες περικοπές, για τον απλό λόγο πως δεν έχουμε πλέον να δώσουμε τίποτε".

Διαβεβαίωσε, τέλος, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόδωσε και δεν πρόκειται να προδώσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, ο οποίος έδωσε τα τελευταία πέντε χρόνια μεγάλες μάχες κατά αυτής της πολιτικής.

Ηδη στο προσκλητήριο των οργανώσεων για το συλλαλητήριο υπογραμμιζόταν πως "Στην Ελλάδα κρίνεται εάν στην Ευρώπη υπάρχει εναλλακτική επιλογή στην πολιτική φτωχοποίησης και αποδόμησης της Δημοκρατίας, καθώς η Ευρωομάδα και οι θεσμοί ζητούν τη συνέχιση των κοινωνικών περικοπών, ιδιωτικοποιήσεις και κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, όμως οι άνθρωποι στην Ελλάδα δεν αντέχουν πλέον και ζητούν μια πραγματική αλλαγή πορείας".

Τονιζόταν ακόμη πως η ελληνική κυβέρνηση αγωνίζεται και για τη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων στην Ευρώπη οι οποίοι πλήττονται από την πολιτική της κρίσης, ενώ από την άλλη πλευρά οι κρατούντες κάνουν τα πάντα για να οδηγήσουν την ελληνική κυβέρνηση σε αποτυχία.

 

Πηγή: imerisia.gr

Σχετικά Άρθρα