Αρχείο


Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία την Κυριακή η επετειακή εκδήλωση του Συλλόγου  των εν Αθήναις Ναουσαίων «Ο Ζαφειράκης», για τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Νάουσας από τον τουρκικό ζυγό με τον τίτλο «Ελεύθερη Νάουσα: η 2η εκατονταετία», στο ξενοδοχείο ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΛΑΣ, στην Πλάκα.
Στην εκδήλωση μίλησαν αναλύοντας την παρούσα κατάσταση της Νάουσας, τις προοπτικές και τα σχέδια για το μέλλον, με τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις τους, ο κ. Δ. Βαδόλας, γεωπόνος, για την αγροτική παραγωγή, ο κ. Δ. Μάντσιος, ξενοδόχος, για τον τουρισμό, ο κ. Αλ. Οικονόμου, για τα πολιτιστικά, ενώ ο Δήμαρχος κ. Αν Καραμπατζός ανέπτυξε τους σχεδιασμούς του Δήμου και τα διάφορα προγράμματα υλοποίησης τους. Στο τέλος οι εισηγητές απάντησαν σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

Από τις εισηγήσεις βγαίνει το συμπέρασμα ότι, παρά την μεγάλη κρίση που διέρχεται όλη η χώρα, με κάποιες σημαντικές αλλά εφικτές προσπάθειες, οι προοπτικές για την Νάουσα είναι ευνοϊκές.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και οι κ.κ. Ερ. Καραγιάννη, πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλονικέων και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κεντρικής Μακεδονίας Αττικής, Γ. Σκουλαριώτη, Πρόεδρος του Συλλόγου Βεροιέων και άλλοι.

Ακολούθησε δεξίωση με κρασί και τσίπουρο Ναούσης, πίτες ναουσαίικες και μπάτσιο, στο μικρό κήπο του ξενοδοχείου.
Στην συνέχεια το Δ.Σ. του Συλλόγου παρέθεσε γεύμα στους ομιλητές στο εστιατόριο του νέου Μουσείου της Ακρόπολης.