Αρχείο


Γράφει ο Βαλάντης Λιόλιος
 
Από τα θετικά να πάμε  στα αρνητικά.  Μπορεί το «Δάσος των Χριστουγέννων» στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας να αποτελεί την διαφορετική «νότα» στις φετινές γιορτές για την περιοχή μας   ακόμη και έτσι όμως βρισκόμαστε πολύ πίσω σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης.
Φέρνω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Το διήμερο 1 και 2 Δεκεμβρίου διοργανώθηκε στα Γιάννενα, στην κεντρική πλατεία της πόλης, το «1ο Τσίπουρο Fest”.
Δηλαδή, οι άνθρωποι πράξανε το αυτονόητο. Καζάνια, τσίπουρο και παραδοσιακή μουσική. Καταφέρανε να κάνουνε ένα διαφορετικό διήμερο, στο κέντρο των Ιωαννίνων, το οποίο προφανώς προσέλκυσε επισκέπτες και ήδη έχει ως στόχο να αποτελέσει θεσμό για την περιοχή.
Το Φεστιβάλ στα Γιάννενα το διοργάνωσε η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του εκεί δήμου και το αντίστοιχο Γραφείο Προβολής. Εμείς, ως Νάουσα έχουμε μια μεγάλη παράδοση και στα κρασιά όπως και στο τσίπουρο. Έχουμε και Γραφείο  Τουριστικής Ανάπτυξης (έχουμε;) όπως και Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης Νάουσας, τον γνωστό μας ΟΤΑΝ. Έχουμε πολύ καλούς οινοποιούς οι οποίοι παράγουν και τσίπουρο, έχουμε τουριστικούς πράκτορες, έχουμε μαγαζάτορες, τα πάντα έχουμε. Αλλά…. Μάλλον κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου. Διότι μην μου πείτε πως δεν θα μπορούσε η Νάουσα να διοργανώσει ένα Φεστιβάλ Τσίπουρου η ξυνόμαυρο Κρασιού με τη συμμετοχή όλων των αντίστοιχων φορέων που ανέφερα παραπάνω…