Αρχείο

Γράφει ο Βαλάντης Λιόλιος

 

Η ξεκάθαρη υπέρ του Δήμου Νάουσας στο θέμα της παραχώρησης οικοπέδου για το κτίσιμο της εκκλησίας για τον Όσιο Θεοφάνη, που πήρε ο Μητροπολίτης Βέροιας Νάουσας και Καμπανίας Παντελεήμων, ήταν η σημαντικότερη είδηση στο εορτασμού του πολιούχου της Νάουσας το βράδυ του Σαββάτου.

Ο Άγιος Θεοφάνης, πολιούχος της Νάουσας γιορτάστηκε με λαμπρότητα παρουσία πλήθος πιστών που κατέκλυσαν την εκκλησία της Παναγίας αλλά της μικρής εκκλησίας  του πολιούχου της Νάουσας.

 

«Χρειάζονται συγχαρητήρια στο Δήμο»

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Παντελεήμων, δήλωσε ξεκάθαρα πως χρειάζονται συγχαρητήρια στο Δήμο Νάουσας για την πρόταση του να παραχωρήσει οικόπεδο απέναντι από το Νοσοκομείο, στη Μητρόπολη για να κατασκευασθεί εκεί η εκκλησία του Πολιούχου της Νάουσας Αγίου Θεοφάνη.

«Είναι η πρώτη φορά στα 18 χρόνια που βρίσκομαι  εδώ που μια δημοτική αρχή ασχολείται με αυτό το θέμα, χρειάζονται συγχαρητήρια στο Δήμο», είπε ο κ. Παντελεήμων, ο οποίος μάλιστα δεν δίστασε να κατηγορήσει όλους όσους γράφουν πολύ εύκολα, εναντίων αυτής της πρότασης. Αναρωτήθηκε μάλιστα αν δεν φοβούνται τον θεό και τον άγιο ενώ όπως είπε, αν παραχωρηθεί το οικόπεδο θα βρεθούν και τα χρήματα για να κατασκευασθεί η εκκλησία του Πολιούχου της Νάουσας.

 

«Δεν διχάζουμε το λαό, θέλουμε την αγάπη του»

«Άκουσα μάλιστα πως μάζεψαν και υπογραφές, Και εγώ δέχθηκα εκατοντάδες τηλεφωνήματα από Ναουσαίους για να μαζέψουμε υπογραφές, αλλά είπα όχι, δεν θα διχάσουμε το λαό. Εμείς θέλουμε την αγάπη του λαού. Εγώ σας τα λέω αυτά γιατί ίσως τις τελευταίες ημέρες να σκανδαλιστήκατε με όσα γράψανε. Θα έπρεπε να έχουν λίγο φόβο θεού μέσα τους και τον φόβο του αγίου», είπε χαρακτηριστικά, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά πως η Μητρόπολη ζήτησε ποτέ οικόπεδο από τον Δήμο Νάουσας.

Η εικόνα του Οσίου Θεοφάνη από την εκκλησία της Παναγίας, παρουσία της Φιλαρμονικής και του Στρατού μεταφέρθηκε στην μικρή εκκλησία του πολιούχου και στη συνέχεια στην πλατεία της Νάουσας, ενώ επίσημοι προσκεκλημένοι της Μητρόπολης ήταν οι Μητροπολίτες Ελασσόνας και Κοζάνη.

Τέλος, από πλευράς επισήμων διακρίναμε τους βουλευτές Ημαθίας Λάζαρο Τσαβδαρίδη, Απόστολο Βεσυρόπουλο, Γεωργία Μπατσαρά και Κώστα Γιοβανόπουλο, το Δήμαρχο Νάουσας Τάσο Καραμπατζό, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας Χρήστο Παππά, Αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους και τον πρώην βουλευτή Ημαθίας Ηλία Φωτιάδη.