Αρχείο

Μόλις 185 καθηγητές, 35 νηπιαγωγοί και 5 δάσκαλοι θα διοριστούν φέτος στη Δημόσια Εκπαίδευση. Προφανώς ελάχιστοι θα είναι και οι διορισμοί εκπαιδευτικών ειδικών κατηγοριών.

Έτσι εκατοντάδες εκπαιδευτικοί με μεγάλη εμπειρία διαχείρισης της τάξης αποκλείονται ουσιαστικά από την Εκπαίδευση, αφού η κυβέρνηση αποδεικνύεται μνημονιακότερη της Τρόικας και επιλέγει την περαιτέρω υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, αφήνοντας χιλιάδες λειτουργικά κενά στα σχολεία και «καλύπτοντας» τις θέσεις με αναπληρωτές, οι οποίοι κοστίζουν λιγότερο αφού πληρώνονται για 7 – 8 μήνες το χρόνο και ταλαιπωρούνται περισσότερο περιπλανώμενοι από χωρίου εις χωρίον, μην καταφέρνοντας προφανώς ποτέ να «δεθούν» με μια συγκεκριμένη σχολική κοινότητα.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, όλες σχεδόν οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει από τους διοικούντες την εκπαίδευση οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα: στην ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμισή της. Η υποβάθμιση δεν αφορά μόνο το χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης, αλλά και της Ιδιωτικής. Με την ανοχή ή ακόμη και με τη διακριτική προτροπή της Πολιτείας, τα τελευταία χρόνια, ένας σημαντικός αριθμός ιδιωτικών σχολείων γίνονται έρμαιο των επιχειρηματικών συμφερόντων, καθώς απομακρύνονται όλο και περισσότερο από το ρόλο που κατά το Σύνταγμα έχουν: της πολιτιστικής και μορφωτικής αναβάθμισης των μαθητών τους.

Καλούμε όλους τους πολίτες της χώρας να συστρατευτούν στον αγώνα για αναβάθμιση της εκπαίδευσης, δημόσιας και ιδιωτικής και για την ανατροπή της, πρωτοφανούς βαρβαρότητας, αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                                              ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΓΛΗΣ