Αρχείο

Ακόμα και μέσω των κεφαλαίων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) σχεδιάζει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις το ελληνικό δημόσιο, αν χρειασθεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζουν κι αυτό το ακραίο σενάριο, έτσι ώστε να μπορέσουν να το αξιοποιήσουν στην ακραία περίπτωση που κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή στο ΤΧΣ υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα περί τα 10 δισ.ευρώ, τα οποία, σε δεύτερη φάση, μπορεί να γίνουν 30 δισ.ευρώ. Βεβαίως, τα κεφάλαια αυτά προορίζονται για τη στήριξη της ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος, όμως, φαίνεται ότι αν παραστεί ανάγκη μπορεί και να αξιοποιηθούν και κατ? άλλον τρόπο. Το θέμα, ωστόσο, είναι αν τελικώς θα βρεθεί η φόρμουλα για να γίνει κάτι τέτοιο κι αν βεβαίως θα αποφασισθεί από την κυβέρνηση.

Βεβαίως, το συγκεκριμένο σενάριο, προς το παρόν, διαψεύδεται με όλους τους τρόπους από αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, ωστόσο, οι σχετικές πληροφορίες επιμένουν. Μάλιστα, αναφέρουν ότι υπάρχει και το απαραίτητο νομικό «πάτημα», το οποίο και θα αξιοποιηθεί αναλόγως.

 

Πηγή: voria.gr