Αρχείο

Συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας στο Δημοτικό κατάστημα Νάουσας το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας υπό την προεδρία του κ. Θωμά Τσουκαλά.

Πρώτο θέμα της συνεδρίασης ήταν η συζήτηση για τον κανονισμό λειτουργίας του σώματος άλλα και για τις αρμοδιότητες του νέου αυτού θεσμού, όπως αυτές προκρίνονται από τον νέο νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στη συζήτηση που ακολούθησε κατέστη σαφής ο επικουρικός ρόλος του συμβουλίου προς το Δημοτικό Συμβούλιο και ο εισηγητικός άλλα ταυτόχρονα δυναμικός του χαρακτήρας. Εν τέλει αποφασίστηκε ο κανονισμός λειτουργίας να εμπλουτιστεί και να πάει προς ψήφιση στο Δημοτικό συμβούλιο πληρέστερος και συμπληρωμένος.

Στη συνέχεια κατατέθηκαν και ψηφίστηκαν  οι προτάσεις του συμβουλίου για το Τεχνικό πρόγραμμα του 2012. Με προϋπολογισμό 73,000 ευρώ από τη ΣΑΤΑ αποφάσισε να προτείνει προς το Δημοτικό Συμβούλιο τον ευπρεπισμό των σιντριβανιών της πόλης, την αντικατάσταση των ταπήτων των γηπέδων τένις του Αγίου Νικολάου και την περαιτέρω συντήρηση των εγκαταστάσεων, την υδρομόνωση του γυμναστηρίου του Λαππείου Γυμνασίου και τον ευπρεπισμό του τοίχου των εργατικών κατοικιών. Στα πλαίσια της συζήτησης του θέματος, παρόντος και του Δημάρχου κ. Καραμπατζού, παρουσιάστηκαν οι νέες πινακίδες των οδών της πόλης, οι οποίες θα αντικαταστήσουν τις παλαιές και περιλαμβάνουν ιστορικά στοιχεία για το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται η κάθε οδός. Τελευταίο θέμα της συνεδρίασης ήταν οι προτάσεις του συμβουλίου για το τριετές Τεχνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου.

Ο πρόεδρος του σώματος κ. Τσουκαλάς κατέθεσε μια σειρά προτάσεων που στόχο έχουν την αναπτυξιακή πορεία και εξέλιξη της πόλης. Αναφέρθηκε στην ανάγκη ανέγερσης του Ναού του Οσίου Θεοφάνους και στην συνακόλουθη ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, στην περαιτέρω ανάδειξη και αξιοποίηση της Σχολής Αριστοτέλους και στην ανάγκη διασύνδεσης των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής, την προώθηση του προγράμματος «Βέρμιο», στις προοπτικές ανάπτυξης εξαιτίας της επερχόμενης διασύνδεσης της περιοχής με την Εγνατία οδό.  κ.α.