Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 

Αρχείο


Για τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (καταρχήν για τα Horizon+, Erasmous+, Life+ και δράσεις κοινωνικής οικονομίας) ενημερώθηκε από υψηλόβαθμα στελέχη της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης ο Δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης και άλλοι Δήμαρχοι που βρέθηκαν στις Βρυξέλλες το διήμερο 30-31 Μαρτίου. 
Ο Νίκος Κουτσογιάννης παρακολούθησε επίσης σεμινάρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κοινωνική επιχειρηματικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την πολιτική συνοχής. Σε πολύ θετικό κλίμα έγινε από τον Δήμαρχο Νάουσας ενημέρωση στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για προτεινόμενες δράσεις του Δήμου Νάουσας μέσω απευθείας χρηματοδοτήσεων από την Ε.Ε. Τέλος συζητήθηκαν με τους άλλους Δημάρχους της αποστολής οι προοπτικές συνεργασίας για από κοινού ανάπτυξη δράσεων, προώθησης αιτημάτων και προτάσεων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, αλλά και συνεργασίες σε τεχνικό επίπεδο.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την επιστροφή του ο Δήμαρχος Νάουσας, εκτός από τις θερμές ευχαριστίες στην Ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη για την πρόσκληση, τόνισε:

«Κάθε επαφή ενός ανθρώπου της Αυτοδιοίκησης με τα κέντρα των αποφάσεων είναι η ενδεδειγμένη ενέργεια στους καιρούς που διανύουμε, με τις χαμηλές προσδοκίες από το εσωτερικό. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να μην χάσουμε καμία ευκαιρία για τον Δήμο και τους δημότες μας. Οι εμπειρίες, οι γνωριμίες, οι γνώσεις που αποκτήθηκαν από τις εργασίες και τις συναντήσεις στις Βρυξέλλες, θα είναι πολύτιμα εργαλεία για τη διοίκησή μας.
Στόχος μας είναι η αξιοποίηση στον μέγιστο δυνατό βαθμό του ανθρώπινου δυναμικού, των μηχανισμών και πόρων της Ε.Ε., ώστε στο κλείσιμο της πενταετίας μας στη διοίκηση να έχουμε μετεξελιχθεί σε έναν ευρωπαϊκό Δήμο, με τάξη, οργάνωση και αναπτυξιακούς ορίζοντες. Έναν Δήμο πρότυπο, αντάξιο των Δημοτών του και της Ευρώπης που όλοι πιστεύουμε.
»
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"