Αρχείο

Το ΔΣ της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας στην συνεδρίαση της Τετάρτης 1/4/15 συζήτησε την επιστολή του Ομίλου Φίλων Θεάτρου Βέροιας στα ΜΜΕ και μετά από ανταλλαγή απόψεων αποφάσισε ότι: 
1) Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον πολιτισμό μπορούν να συνεννοούνται χωρίς ανταλλαγή προσβλητικών επιστολών (και μάλιστα διά του τύπου) που θίγουν πρόσωπα που υπηρετούν τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας και έχουν πολυετή διαδρομή, όπως ο Διευθυντής της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας. 
Η λειτουργία της  ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας είναι διαχρονική κατ’ ομολογία ένα από τα τμήματα του Δήμου Βέροιας που πιστώνεται με θετικό πρόσημο. 
2) Ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου Βέροιας και όλοι οι σύλλογοι του Δήμου φιλοξενούνται στους χώρους της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας παρουσιάζοντας τις εκδηλώσεις τους κάθε χρόνο.   Επίσης ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας στις δύο (2) η μία (1) γίνεται από συλλόγους και φιλανθρωπικές οργανώσεις του Δήμου, δωρεάν. 
3) Το θέατρο της Ράχης, δυστυχώς δεν έχει αδειοδοτηθεί από το 2011 που περιήλθε στην χρήση της ΚΕΠΑ. Τους τελευταίους μήνες η νέα διοίκηση της επιχείρησης ξεκίνησε τη διαδικασία για την απόκτηση άδειας λειτουργίας (και αυτό το γνωρίζει ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου Βέροιας) πιστεύοντας ότι πολύ σύντομα θα μπορεί να το προσφέρει στους συλλόγους της Ράχης αλλά και σε άλλους ενδιαφερόμενους συλλόγους της πόλης που θα θέλουν να το χρησιμοποιούν. 
Όμως αφού δεν τελείωσε η διαδικασία αδειοδότησης του δεν ήταν δυνατή η πραγματοποίηση της εκδήλωσης με την κ. Τσαλιγοπούλου στον παραπάνω χώρο.  
Ακόμη πρέπει να αναφερθεί ότι στο ΔΣ του Ομίλου Φίλων Θεάτρου Βέροιας προσφέρθηκε, για να μην ματαιωθεί η εκδήλωση, το Φιλίππειο, το ΕΑΚ και το κλειστό Μπάσκετ της Ελιάς άλλα δεν έγιναν δεκτά από τον Όμιλο για τους δικούς τους λόγους. 
Με την ελπίδα ότι η συνεργασία μας θα συνεχιστεί, κρατώντας χαμηλούς τόνους όλοι, γιατί σε ανθρώπους του πολιτισμού δεν ταιριάζουν οι «εν βρασμό ψυχής αποφάσεις» και κυρίως όλοι μας λέγοντας λίγα λόγια και κάνοντας πολλά έργα μπορούμε να πάμε τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας εκεί που τους αξίζει. 
 
 
Εκ μέρους του Δ.Σ. της Κ.Ε.Π.Α. 

Γιώργος Σοφιανίδης
Πρόεδρος