Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 

Αρχείο

Το Σωματείο Χορού & Ρυθμικής, με μέλη καθηγητές χορού από όλη την Ελλάδα και  το οποίο φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια από την ίδρυσή του, διοργανώνει σε συνεργασία με το Δήμο Βεροίας και την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας τον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Έντεχνου Χορού «Ευ Δημιουργείν 2015».
Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στις 24-25 και 26 Απριλίου 2015 στο Χώρο Τεχνών. Πρόκειται για μια διοργάνωση, η οποία ύστερα από την άψογη συνεργασία των φορέων έχει γίνει θεσμός στην πόλη της Βέροιας και έχει πανελλήνια εμβέλεια, καθώς συμμετέχουν μαθητές σχολών χορού από όλη την Ελλάδα. Φέτος οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 300.
Ο διαγωνισμός αφορά στα είδη του κλασσικού, νεοκλασσικού, σύγχρονου, καρακτέρ, τζαζ και χιπ χοπ χορού και θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις – ημιτελικό (χωρίς την παρουσία κοινού) και τελικό (με την παρουσία κοινού). Η φετινή κριτική επιτροπή αποτελείται από την Gaia Lemmi (Ιταλία), Savvina Marasi (Ολλανδία) και Ευτυχία Felice Χουζουνίδου (Σουηδία). 
Με κύριο στόχο τον παιδαγωγικό χαρακτήρα του διαγωνισμού τα βραβεία δίνονται βάσει της βαθμολογίας που συγκεντρώνει ο κάθε διαγωνιζόμενος και όχι «συγκριτικά» - και κατ’ επέκταση «ανταγωνιστικά» - ενώ μετά το πέρας του, όλοι οι διαγωνιζόμενοι λαμβάνουν τις φόρμες αξιολόγησης των κριτών, όπου μπορούν να δουν την αναλυτική βαθμολογία τους στην τεχνική, σκηνική παρουσία – εκφραστικότητα και μουσικότητα με επιπλέον σχόλια.
Το Σωματείο Χορού & Ρυθμικής έχει εξασφαλίσει για φέτος 4 υποτροφίες, που θα απονείμει η κριτική επιτροπή και οι οποίες αφορούν δωρεάν μαθήματα κλασσικού και σύγχρονου χορού στις ακαδημίες χορού Area Danza στο Λιβόρνο και Henny Jurriens Foundation στο Άμστερνταμ, καθώς επίσης και δύο δωρεάν συμμετοχές στο Διεθνή Διαγωνισμό «Livorno in Danza» στην Ιταλία.
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού η διοργάνωση προσπαθεί να μεταφέρει και μηνύματα ευαισθητοποίησης, όσον αφορά τον παιδικό καρκίνο, δίνοντας όπως κάθε χρόνο το στίγμα της «Φλόγας», του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες, όπου προς ενίσχυση των  σκοπών του θα διατεθούν εξ ολοκλήρου τα έσοδα από τους δύο τελικούς.
Σας περιμένουμε όλους σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του χορού.
 
Εκ του Σωματείου Χορού & Ρυθμικής και της Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας
 
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"