Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 

Αρχείο


Την επαναπρόσληψη εργαζομένων της ΕΡΤ στον διάδοχο φορέα, (ΝΕΡΙΤ) διατάσσει το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Η απόφαση , θεωρεί παράνομες τις απολύσεις των 2.915 εργαζομένων που έγιναν τον Ιούνιο του 2013, όταν η ΕΡΤ έκλειςε και κρίνει πως υποχρεούται ο διάδοχος φορέας στην άμεση επαναπρόσληψη όσων προσέφυγαν, με την απειλή χρηματικής ποινής 100 ευρώ για κάθε ημέρα παράβασης και για κάθε εργαζόμενο σε περίπτωση που η απόφαση δεν εφαρμοστεί.

Ποιοι προσέφυγαν

Στο Πρωτοδικείο προσέφυγαν 198 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, υποστηρίζοντας ότι οι απολύσεις είναι παράνομες ως αντίθετες στην Ευρωπαϊκή (Οδηγίες 75/129/ΕΟΚ, 92/56/ΕΟΚ και 98/59/ΕΚ) και την Ελληνική νομοθεσία (νόμος 1387/1983) για τις ομαδικές απολύσεις. Η απόφαση του Πρωτοδικείου αποτελεί αν επικυρωθεί και από το εφετείο και τον Άρειο Πάγο ισχυρό δικαστικό προηγούμενο μια και εκκρεμούν πολλές ανάλογες προσφυγές στα πρωτοβάθμια δικαστήρια.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή του Πρωτοδικείου είναι εντελώς αντίθετη με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκρινε νόμιμο το κλείσιμο της ΕΡΤ και αποφάνθηκε ότι οι απολύσεις του προσωπικού της δεν εμπίπτουν στο μόνο για τις ομαδικές απολύσεις.

Πηγή: www.skai.gr
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"