Αρχείο

Γράφει ο Βαλάντης Λιόλιος
 
Οι εξελίξεις τρέχουν μετά τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες  στο πολιτικό σκηνικό της Νάουσας και του διευρυμένου δήμου γενικότερα.
Θυμίζουμε την επιστολή του Προκόπη Μπίλη προς το δήμαρχο Νάουσας Νίκο Κουτσογιάννη, την  αίτηση της αντιπολίτευσης για την διεξαγωγή έκτακτου δημοτικού συμβουλίου για το  θέμα της Ε.Τ.Α. Α.Ε.  και την απόφαση του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών να κρίνει πως υπάρχει έννομο συμφέρον για να δοθούν τα έγγραφα για τη λειτουργία ιδιωτικού κινηματογράφου στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Έρια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι όσοι συμμετέχουν στον «Κοινό Τόπο»  είναι δυσαρεστημένοι με τον Προκόπη Μπίλη κυρίως για τον τρόπο (μέσω των ΜΜΕ) που φρόντισε να ασκήσει τη δριμεία κριτική του στο δήμαρχο Νάουσας.

Παρόλα αυτά, ο «Κοινός Τόπος» ως μια δημοκρατική παράταξη δεν προτίθεται να διαγράψει τον Προκόπη Μπίλη, εκτός αν ο ίδιος θελήσει να αποχωρήσει από τον «Κοινό Τόπο».

Στο θέμα της αιτήσεως της αντιπολίτευσης για πραγματοποίηση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος  Απόστολος Αποστόλου, κατά μεγάλη πιθανότητα , εκτελώντας τα όσα λέει ο νόμος στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα στείλει τις προσκλήσεις την Παρασκευή και η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής των Βαΐων, με το σκεπτικό να μην γίνει η συνεδρίαση και να μην υπάρχουν εντάσεις μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα.

Επίσης, όσον αφορά την απόφαση του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  πως υπάρχει έννομο συμφέρον στο να δοθούν όλα τα έγγραφα που αφορούν  την λειτουργία του «Niff» στο «Έρια», ο δήμος είναι υποχρεωμένος και θα δώσει άμεσα  όλα τα στοιχεία στον πρώην δήμαρχο και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσο Καραμπατζό, αφού φυσικά τα ζητήσει.
Τέλος, όσον αφορά το εξώδικό που έχουν αποστείλει οι πρώην Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων του δήμου για το θέμα της ρύθμισης των χρεών των πρώην ΚΕΠΑΠ και ΤΑΒ,  το ζήτημα δεν έχει τεθεί ποτέ είτε από τη συμπολίτευση είτε από την αντιπολίτευση  και γι αυτό το λόγο δεν έχει συζητηθεί ακόμη ως τακτικό στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.