Αρχείο

Με ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο βουλευτής Ημαθίας Κώστας Λαπαβίτσας μετέφερε στον αρμόδιο υπουργό το κρίσιμο για τον νομό θέμα της καταβολής των αποζημιώσεων του ΕΛ.Γ.Α. στους πληγέντες παραγωγούς της Ημαθίας και ιδιαίτερα της Νάουσας και της Μελίκης, από τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους εξαιτίας της χαλαζόπτωσης τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2014.
 
Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής Ημαθίας επισήμανε στην ερώτησή του την καθυστέρηση που υπάρχει έως τώρα στη διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων, η οποία βρίσκεται στο στάδιο του ελέγχου και της μηχανογραφικής οριστικοποίησης των πινάκων εκτιμήσεων ζημιών. Παράλληλα, υπογράμμισε τα δυσμενή αποτελέσματα που έχει η καθυστέρηση αυτή, εξαιτίας της δραματικής μείωσης του εισοδήματος των αγροτών τα τελευταία χρόνια από τις πολιτικές λιτότητας που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις που θα έχει για την τοπική οικονομία όποια περαιτέρω καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων εν όψει του Πάσχα.
 
Καταλήγοντας, ο βουλευτής Ημαθίας ζητά με την ερώτησή του να ενημερωθεί σχετικά με το ποια είναι τα συγκεκριμένα μέτρα που προτίθεται να λάβει ο αρμόδιος Υπουργός ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες εκκαθάρισης των ζημιών και η καταβολή των αποζημιώσεων του ΕΛ.Γ.Α. στους παραγωγούς της Ημαθίας.