Αρχείο


Ξεκινά σύντομα η λειτουργία του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης στη Νάουσα, δράση η οποία υλοποιείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) και τον Δήμο Νάουσας. Έχει ήδη αναλάβει καθήκοντα ο υπεύθυνος εκπαίδευσης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης και έχει ξεκινήσει η επεξεργασία και αξιολόγηση των αιτήσεων των ενδιαφερομένων. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα σχηματιστούν τα τμήματα ανά αντικείμενο εκπαίδευσης, για την πλήρωση των οποίων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όσοι αιτούντες επιλεχθούν στα τμήματα που πρόκειται να σχηματιστούν βάσει των προτιμήσεών τους, θα ειδοποιηθούν μέσω τηλεφώνου για αναλυτικές πληροφορίες. Τα τμήματα θα λειτουργούν το απόγευμα (ώρες 16:00-20:00) στις εγκαταστάσεις των Γενικών Λυκείων (Δημοτική Ενότητα Νάουσας), στο Γυμνάσιο Κοπανού (Δημοτική Ενότητα Ανθεμίων) και στο Γυμνάσιο Αγγελοχωρίου (Δημοτική Ενότητα Ειρηνούπολης), όπως επίσης και στις Τοπικές Κοινότητες, εφόσον υπάρξει ικανός αριθμός συμμετεχόντων ανά τμήμα και οι εγκαταστάσεις το επιτρέπουν, σε συνεργασία με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Πληροφορίες στο Γραφείο Πολιτισμού στο Δημαρχείο Νάουσας, στα τηλ.: 23323 50338 & 50360. (Αρμόδιοι υπάλληλοι: Στάθης Τριανταφύλλου & Δημήτρης Πάζος).

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης-Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.