Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 

 
 

Αρχείο

Ένα ηλιόλουστο πρωινό με μπόλικη θετική ενέργεια, σκούπα, φαράσι και τα καταφέραμε! Την Κυριακή 22 Μαρτίου καθαρίσαμε την Κυριώτισσα, τη Μπαρμπούτα και σχεδόν όλα τα ενδιάμεσα σοκάκια! Η συμμετοχή ήταν εξαιρετικά ενθαρρυντική από μικρούς και μεγάλους εθελοντές. Όσο προχωρούσαμε, τόσο περισσότεροι γινόμασταν. Όμως αυτό που μας κέρδισε όλους ήταν το συναίσθημα χαράς και ικανοποίησης όταν τελειώσαμε. 
Βάλαμε το χεράκι μας όπου ήταν δυνατόν. Ομορφύναμε τις παραδοσιακές συνοικίες της Βέροιας, οι οποίες εκτός από κομμάτι τις τοπικής καθημερινότητας, αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες της πόλης. 
Βέβαια, διαπιστώσαμε και καταστάσεις τραγικές, έως επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία. Συγκεκριμένα: 

Υπάρχουν ιδιοκτησίες οι οποίες λόγω εγκατάλειψης, πέρα από την αντιαισθητική εμφάνιση, έχουν γίνει εστίες μόλυνσης και είναι αδύνατον να καθαριστούν από εθελοντές. Πρέπει να υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια από τον Δήμο και τους ιδιοκτήτες. Οι εθελοντές του ΤΟΒ θα είναι παρόντες με όλα τα μέσα και τη θέληση που διαθέτουν.
Κάποιες άλλες ιδιοκτησίες έχουν γίνει στέκια τοξικομανών. Σημάδια χρήσης ναρκωτικών είδαμε σε πάρα πολλά σημεία. Όπου ήταν δυνατόν, τα απομακρύναμε.
Εντοπίσαμε μικρές «χωματερές» στην καρδιά της Μπαρμπούτας. Σημεία τα οποία δεν είναι δημόσιας χρήσης, αλλά εφάπτονται σε γραφικές διαδρομές. Ο όγκος των απορριμμάτων και η πιθανή ύπαρξη υπολειμμάτων από την χρήση τοξικών ουσιών, απέτρεψε την παρέμβαση των εθελοντών του ΤΟΒ. Θα υποδείξουμε τα σημεία στην αρμόδια αντιδημαρχία και θα ζητήσουμε την άμεση αποκατάσταση τους. Πρόκειται για εστίες μόλυνσης άκρως επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.
Τα συνθήματα με σπρέι στους τοίχους αποτελούν επιπλέον πληγή στην εικόνα της παλιάς Βέροιας. Ο καθαρισμός τους δεν θα είναι εύκολη υπόθεση λόγω του πωρόλιθου και της γενικότερης κακής κατάστασης των παραδοσιακών κτιρίων. Οφείλουμε και προσπαθούμε να βρούμε τη λύση. 
Πρέπει όλοι οι συμπολίτες μας να μάθουν να σέβονται τον δημόσιο χώρο. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα μικρά απορρίμματα που αντί στους κάδους, κάποιοι τα πετούν στο έδαφος και στα παρτέρια. Η εικόνα που αντικρίσαμε σε κατηφορικό μονοπάτι στην Μπαρμπούτα, κάτω από πολυκατοικία, με εκατοντάδες αποτσίγαρα ήταν αποκρουστική. Βρήκαμε και μια πεταμένη απλώστρα σε παρκάκι δίπλα σε βυζαντινή εκκλησία! Είναι ξεκάθαρο ότι ο Δήμος πρέπει να προβεί, αρχικά, σε αυστηρές συστάσεις προς τους περίοικους.
Είναι επιτακτική ανάγκη να αναστηλωθούν τα υπό κατάρρευση αρχιτεκτονικά κοσμήματα της Βέροιας. Οι πινακίδες που προειδοποιούν τους περαστικούς ότι κινδυνεύουν να τραυματιστούν, αποτελούν απαράδεκτη εικόνα τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους ίδιους του Βεροιώτες. Είναι μια εικόνα που απωθεί και πλήττει ανεπανόρθωτα  την τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας.
Μετά την ολοκλήρωση της εθελοντικής δράσης, η διοίκηση του ΤΟΒ διά στόματος του προέδρου Ζήση Χ. Πατσίκα, αφού ευχαρίστησε θερμά τους συμμετέχοντες, τόνισε τα εξής: «Σήμερα κάναμε την πρώτη μας άμεση παρέμβαση για να βελτιώσουμε την εικόνα στις παραδοσιακές γειτονιές της Βέροιας. Καθαρίσαμε και ομορφύναμε την περιοχή. Παράλληλα καταγράψαμε τις επόμενες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν ώστε τα στενά της Κυριώτισσας και της Μπαρμπούτας να αναδειχθούν και πάλι ως αξιοθέατα για τα οποία οι Βεροιώτες θα είναι περήφανοι. Οι δε επισκέπτες θα χαίρονται να περπατούν. Κάτι φαίνεται να ξεκινάει μέσω του ΤΟΒ. Στο χέρι μας είναι, με τη συμμετοχή και την ενεργοποίηση να το αναδείξουμε. Μπράβο σε όλους»!
Ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας οφείλει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν, αλλά και στους δεκάδες συμπολίτες που αγκάλιασαν την προσπάθεια υποσχόμενοι ότι από εδώ και στο εξής θα είναι κι αυτοί κοντά στις δραστηριότητές μας. Ευχαριστούμε, επίσης, την αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Βέροιας και τον κ. Παπαδόπουλο Βασίλη  για την υποστήριξη της δράσης, καθώς και την εταιρεία «ALEXANDER» και τον κ. Σκουρτόπουλο Σωτήρη για την ευγενική χορηγία των αναμνηστικών καπέλων που μοιράστηκαν στους εθελοντές. Τέλος, ο ΤΟΒ ευχαριστεί θερμά όλα τα ΜΜΕ για την φιλοξενία και προβολή των δράσεών του.
 
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"