Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 

 
 

Αρχείο

Στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015 αποφασίστηκε η ψηφιοποίηση του αρχείου των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της Βέροιας.
Η πρόταση για την ψηφιοποίηση του αρχείου κατατέθηκε από την Κ.Ε.Π.Α. Δ. Βέροιας και αφορά τα έτη 1946 – 1996. Από το έτος 1946 σώζονται οι παλαιότερες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ από το 1996 και έπειτα διατηρείται ηλεκτρονικό αρχείο στις υπηρεσίες του Δήμου.
Μέσα από την παραπάνω διεργασία αναμένεται να προκύψουν πολλαπλά οφέλη, τόσο για τις υπηρεσίες του Δήμου, όσο και για το ευρύ κοινό με ιδιαίτερες προεκτάσεις στους πολίτες που ασχολούνται με την έρευνα της τοπικής ιστορίας της Βέροιας.
Πιο συγκεκριμένα στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, μέσω του διαδικτύου και της ψηφιακής πλατφόρμας veriahistory.gr, θα έχει ελεύθερη πρόσβαση ο κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η εξυπηρέτηση του κοινού αλλά και η ευαισθητοποίηση του στην αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν την τοπική ιστορία. Επίσης, επιτυγχάνεται η διατήρηση και διάδοση της ιστορικής μνήμης της πόλης στις νεώτερες γενιές μέσα και έξω από αυτήν.
Η εργασίες ψηφιοποίησης θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα και τα τεκμήρια θα αρχίσουν να παρουσιάζονται σταδιακά στο διαδικτυακό κόμβο veriahistory.gr.
 
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"