Αρχείο

Την παραίτησή του από τη θέση του Αντιπροέδρου της ΝΔ υπέβαλε ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.
 Οπως ανέφερε στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ,  λόγω της συνεχούς ενασχόλησής του με τα ευρωπαϊκά θέματα και μάλιστα σε καθημερινή βάση, η θέση του Αντιπροέδρου θα ήταν ουσιαστικό και χρήσιμο να καλυφθεί από ένα στέλεχος που θα είναι κοντά και καθημερινά στον αγώνα της παράταξης και από έναν εκπρόσωπο της νέας γενιάς.
«Επιθυμώ εδώ να δηλώσω ότι λόγω της συνεχούς ενασχόλησής μου με τα ευρωπαϊκά θέματα σε καθημερινή βάση και με το βάρος ευθύνης ενός εκ των ισχυρότερων πολιτικών χαρτοφυλακίων της ΕΕ, θέτω σήμερα στη διάθεση του προέδρου και της παράταξης την τιμητική θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ, ώστε αυτή σε αυτό το στάδιο που ακολουθεί να καλυφθεί από ένα στέλεχος που θα είναι κοντά και καθημερινά στον αγώνα της παράταξής μας. Θεωρώ επίσης ότι η κάλυψη και της δεύτερης θέσης αντιπρόεδρου από έναν εκπρόσωπο της νέας γενιάς θα ήταν ουσιαστική και χρήσιμη», είπε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας.
Στην ομιλία του ο κ. Αβραμόπουλος πήρε αποστάσεις από τη βασική επικοινωνιακή γραμμή της ηγεσίας της ΝΔ, λέγοντας ότι ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού γύρισε την πλάτη στη ΝΔ, καθώς και ότι δεν θα πρέπει να αποδίδεται η ήττα στην παροχολογία αντιπάλων.
«Στις 25 Ιανουαρίου ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού μας γύρισε την πλάτη και πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Δεν μπορούμε να αποδίδουμε την ήττα στην παροχολογία αντιπάλων μας. Πρέπει να κάνουμε γενναία αυτοκριτική και να αναγνωρίσουμε λάθη που κάνουμε. Να τελειώσουμε σήμερα με την φοβική ΝΔ», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος. 
Παράλληλα επέμεινε με έμφαση στην ανάγκη ανασυγκρότησης της ΝΔ με ένα κεντρώο και φιλοευρωπαϊκό προφίλ.
«Ο ιδεολογικός άξονας της παράταξης θα πρέπει να εκφράζει έναν ευρύτερο χώρο της φιλελεύθερης πολιτικής κοινωνικής και της δημοκρατικής κεντροδεξιάς, με πειστικό και αξιόπιστο άνοιγμα στον ευρύτερο χώρο του κέντρου», είπε ο κ. Αβραμόπουλος, επισημαίνοντας ότι η ΝΔ θα πρέπει να προσδιορίζεται ως «χώρος συνάντησης και διαλόγου αστικών και δημοκρατικών ρευμάτων κοινωνίας». 
 
 
Πηγή: kathimerini.gr Γιώργος Τερζής