Αρχείο

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο διοικητής της ΤτΕ μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι οι καταθέσεις και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι πλήρως διασφαλισμένα και δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο.
Ο πρωθυπουργός είχε εκφράσει από την Τετάρτη τη βεβαιότητα πως ο κ. Στουρνάρας θα συμβάλει τα μέγιστα προκειμένου να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση της ελληνικής οικονομίας, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τις σημερινές δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, ο οποίος σημείωσε πως τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης αλλά και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης οι οποίοι παρευρέθηκαν στη συζήτηση, τον διαβεβαίωσαν ότι η κυβέρνηση εργάζεται πολύ σκληρά προκειμένου να καταφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη συνεδρίαση του Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας.
Τέλος, ο ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας σημείωσε: «Στα γενικότερα θέματα, η Τράπεζα της Ελλάδος, συνδράμει το κυβερνητικό έργο, το συνδράμει βεβαίως μέσα στο πλαίσιο της συνθήκης και όπου αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με τη συνθήκη και έχει πολύ μεγάλη σημασία το επόμενο Eurogroup να είναι πετυχημένο και δουλεύουμε όλοι προς την κατεύθυνση αυτήν».
 
 
Πηγή: kathimerini.gr