Αρχείο

 
Μεγάλη επιτυχία είχε η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην 24η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και  Συσκευασίας “Detrop”, η οποία διοργανώθηκε  από τη ΔΕΘ- HELEXPO από τις 26 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου 2015, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. 
 
«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δε θα μπορούσε να απουσιάζει από την κορυφαία έκθεση τροφίμων και ποτών Detrop. Οι 64 επιχειρήσεις από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, που φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας, είχαν τη δυνατότητα να προβάλουν την ξεχωριστή ποιότητα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της παραγωγής τους στους εμπορικούς αντιπροσώπους που κατέκλυσαν τη διοργάνωση. Ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εστιάζουμε τις  δράσεις μας  στην αποτελεσματική προώθηση των εκλεκτών προϊόντων της μακεδονικής γης, ‘προϊόντων – σημαία’ της κάθε περιοχής – προέλευσης, που μπορούν να εξασφαλίσουν δυναμική διείσδυση στις αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού, ενισχύοντας την εξωστρέφεια της τοπικής μας οικονομίας και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Η συμβολή μας στην προώθηση της υγιούς  και σύγχρονης επιχειρηματικότητας, με σεβασμό στην ποιότητα και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, αποτελεί κεντρικό άξονα των δράσεών μας. Αποτελεί μεγάλη τιμή για την παρουσία μας στην 24η Detrop η βράβευση του περιπτέρου μας για την οργανωμένη παρουσία που είχαμε και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές αυτής της επιτυχίας» δήλωσε σχετικά με τη συμμετοχή της Π.Κ.Μ. ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. 
 
«Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην 24η Detrop, παρουσιάσαμε τα πιο αντιπροσωπευτικά προϊόντα της περιοχής μας που αποτελούν και τους καλύτερους ‘πρεσβευτές’ της εξαιρετικής ποιότητας της παραγωγής μας και της γνήσιας μακεδονικής διατροφής  σε δεκάδες ξένους αγοραστές από την Ευρώπη, την Αμερική, την Κύπρο, τα Βαλκάνια, τη Ρωσία τη Μ. Βρετανία και άλλες χώρες. Στο περίπτερο της Π.Κ.Μ.  οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων της περιοχής μας είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν εποικοδομητικές Β2Β συναντήσεις και να καλλιεργήσουν το έδαφος για μελλοντικές συνεργασίες με τους προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες που δραστηριοποιούνται, μεταξύ άλλων, στη διανομή, την εισαγωγή, το χονδρεμπόριο και τη λιανική πώληση τροφίμων-ποτών σε μεγάλες ξένες αγορές»  σημείωσε  ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Π.Κ.Μ. Γιάννης Ταχματζίδης. 
Η παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είχε έντονο εξαγωγικό ενδιαφέρον για τις 64 συμμετέχουσες επιχειρήσεις, δεδομένου ότι το περίπτερο επισκέφτηκαν εκπρόσωποι από τα μεγαλύτερα δίκτυα σούπερ μάρκετ, καταστημάτων λιανικής και ντελικατέσεν, αλλά και εμπορικοί αντιπρόσωποι των σημαντικότερων εταιρειών παγκοσμίως, οι οποίοι έκλεισαν ήδη σειρά εμπορικών συμφωνιών με πολλές από τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις.
Χαρακτηριστικές της επιτυχούς παρουσίας των επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας είναι οι βραβεύσεις που απέσπασαν τόσο στο διαγωνισμό μαγειρικής των Κρεοπωλών που έγινε την Κυριακή (δεύτερο βραβείο), όσο και στο διαγωνισμό οίνου (χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια για τα κρασιά της Κεντρικής Μακεδονίας).