Αρχείο

Του Βαλάντη Λιόλιου*
 
Την ώρα που η κοινωνία της πληροφορίας διαχέεται με ιλιγγιώδεις ταχύτητες μέσω του διαδικτύου και την στιγμή που τα διαδικτυακά μέσα κερδίζουν ολοένα και περισσότερο τη μάχη της ενημέρωσης, στο διευρυμένο δήμο Νάουσας φαίνεται πως κάποιοι επιθυμούν να μας κρατήσουν στο σκοτάδι και να μας πάνε πολλά χρόνια πίσω.
Συγκεκριμένη εφημερίδα  του δήμου Νάουσας, επιχείρησε για πολλοστή φορά να νουθετήσει νεοεκλεγέντα βουλευτή, τονίζοντας του πως τα δελτία τύπου και οι ειδήσεις, θα πρέπει, άκουσον άκουσον, να μπαίνουν πρώτα στις έντυπες εφημερίδες και.. στη συνέχεια στο διαδίκτυο, δηλαδή στις ενημερωτικές ιστοσελίδες και στα blogs.
Το κακό είναι πως  δυστυχώς εισακούσθηκε και η είδηση δεν δόθηκε σε εμάς αλλά την είδαμε πρώτο θέμα σε όλες τις έντυπες εφημερίδες της Νάουσας.
Και εμείς ρωτάμε, από πότε υπάρχει αστυνομία ενημέρωσης στη Νάουσα και δεν το γνωρίζουμε;  Από πότε θα δίνουν οι βουλευτές και οι δήμαρχοι και  πολλοί άλλοι πιστοποιητικό… ενημερωτικών φρονημάτων για το που, πως και πότε θα δίνουν ειδήσεις; Ξυπνήστε, βρισκόμαστε στο 2015 , ο κόσμος εξελίσσεται  και αν κάποιοι θέλουν να μείνουν 30 χρόνια πίσω εμείς δεν φταίμε σε τίποτα.
Αυτό που ζητάμε, όχι μόνο εμείς αλλά και όλα τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης της Ημαθίας, είναι ίση μεταχείριση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση χρειαζόταν ένα απλό  e mail  με πολλούς αποδέκτες (όλα τα ΜΜΕ).  
Το συγκεκριμένο φαινόμενο γίνεται εδώ και χρόνια αλλά δεν πάει άλλο. Κάποιοι ας κατέβουν από το θρόνο τους διότι είναι ήδη γυάλινος..
 
* Chief Editor της Naousanews, μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης