Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 
 

 

Αρχείο

Πρώτο εξαγώγιμο προϊόν της Ελλάδας στη Λευκορωσία το 2014 είναι ροδάκινα και νεκταρίνια.
Επιπλέον, τα φρούτα, τα λαχανικά  και τα καπνά είναι στη λίστα με τα 15 δημοφιλέστερα ελληνικά εξαγώγιμα προϊόντα, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ  που προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Μόσχα.
Συγκεκριμένα, τα ροδάκινα κατέχουν μερίδιο 18,8% επί των εξαγωγών μας στη Λευκορωσία, ενώ ακολουθούνται από το αργίλιο σε φύλλα και λεπτές ταινίες (18,3%), τις φράουλες (13,9%), οι ανελκυστήρες (10,2%) και τα ακτινίδια (7,8%). Γενικότερα  το διμερές εμπόριο μεταξύ Ελλάδας – Λευκορωσίας κατά το 2014 χαρακτηρίστηκε από εντυπωσιακή άνοδο. Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο όγκος εμπορίου αυξήθηκε κατά 345% και ανήλθε σε 71,5 εκατ. ευρώ, με τις ελληνικές εξαγωγές να διαμορφώνονται σε 14,3 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 3,7%, και τις εισαγωγές να ανέρχονται σε 57,2 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2402%. Το εμπορικό ισοζύγιο, από πλεονασματικό μετατράπηκε σε ελλειμματικό για τη χώρα μας.
 
Ωστόσο,  βασικός παράγοντας που διαμόρφωσε την εικόνα του διμερούς εμπορίου κατά το προηγούμενο έτος ήταν η εισαγωγή των προϊόντων του κωδικού 271019 «Άλλα λάδια πετρελαίου» ύψους 54 εκατ. ευρώ, και δευτερευόντως η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών.
 
Τέλος, αναφορικά με τις εισαγωγές μας από τη Λευκορωσία, το συντριπτικό μερίδιο κατέχουν τα λάδια πετρελαίου με μερίδιο 94,5% και ακολουθεί το χλωριούχο κάλιο που προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα με μερίδιο 4,2%. Στα δύο αυτά προϊόντα αντιστοιχεί περίπου το 99% των ελληνικών εισαγωγών.
 
Πηγή: agronews.gr Τζουβάνου Αλεξάνδρα
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"