Αρχείο


Σε τέσσερις βασικούς άξονες χωρίζεται η ελληνική λίστα μεταρρυθμίσεων που βρίσκεται ήδη στα χέρια των θεσμών και των ευρωπαϊκών εταίρων. Ακολουθεί το κείμενο στα ελληνικά:
  Η συνοδευτική επιστολή: «Αγαπητέ Πρόεδρε του Eurogroup. Στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου η ελληνική κυβέρνηση κλήθηκε να παρουσιάσει στους θεσμούς, μέχρι τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015, μια πρώτη περιεκτική λίστα των σχεδιαζόμ3ενων μεταρρυθμιστικών μέτρων που, η οποία θα εξειδικευτεί περαιτέρω και θα συμφωνηθεί μέχρι το τέλος του Απριλίου 2015.

Πέραν της κωδικοποίησης της μεταρρυθμιστικής της ατζέντας, σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο ελληνικό κοινοβούλιο, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να εργαστεί σε στενή συνεργασία με τους ευρωπαίους εταίρους και θεσμούς, καθώς και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και να αναλάβει δράσεις που ενισχύουν τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, εγγυώνται την οικονομική σταθερότητα και προωθούν την οικονομική ανάκαμψη. Ακολουθεί η πρώτη περιεκτική λίστα των μεταρρυθμιστικών μέτρων, όπως την οραματίζεται η ελληνική κυβέρνηση. Είναι πρόθεσή να τις εφαρμόσουμε, βασιζόμενοι ταυτόχρονα στην τεχνική βοήθεια και χρηματοδότηση από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία».

Ι. Δημοσιονομική διαρθρωτική πολιτική 
Φορολογική πολιτική – Η Ελλάδα δεσμεύεται για
Δημοσιοοικονομική διαχείριση – Η Ελλάδα θα:
Διαχείριση των εσόδων – η Ελλάδα θα εκσυγχρονίσει τις φορολογικές και τελωνειακές διοικήσεις που επωφελούνται από τη διαθέσιμη τεχνική βοήθεια.
Για το σκοπό αυτό, η Ελλάδα θα:
Δημόσια διαχείριση και διαφθορά η Ελλάδα θέλει να εκμοντερνίσειτη τη δημόσια διαχείριση - Ελλάδα δεσμεύεται να:
Δημόσιες δαπάνες - Οι ελληνικές Αρχές θα:
ΙΙ. ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ
Πρόγραμμα Δόσεων
Η Ελλάδα δεσμεύεται να:
Τραπεζικά και μη εξυπηρετούμενα δάνεια - Η Ελλάδα δεσμεύεται για: ΙΙΙ. ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Ιδιωτικοποιήσεις και διαχείριση δημόσιων περιουσιακών στοιχείων
Για την προσέλκυση επενδύσεων σε βασικούς τομείς και τη χρησιμοποίηση κρατικών περιουσιακών στοιχείων αποτελεσματικά οι ελληνικές αρχές:

Μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας - Η Ελλάδα δεσμεύεται να:
Μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων και καλύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον- Ως τμήμα της νέας μεταρρυθμιστικής ατζέντας η Ελλάδα παραμένει δεσμευμένη να:
Μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος - Η ελληνική κυβέρνηση θα:
Στατιστική υπηρεσία - Η ελληνική κυβέρνηση επαναβεβαιώσει την ετοιμότητά της να:
ΙV . ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Η ελληνική κυβέρνηση επιβεβαιώνει το σχέδιο για