Αρχείο

Για έναν καλοφαγά δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να συνδυάσει το φαγητό του μ’ ένα καλό ποτό.
Γι αυτό και στο Ζυθοπωλείο – Ψητοπωλείο «Ρούγα» στη Νάουσα, ο συνδυασμός ποικιλίας λουκάνικου με μια Weiss bier FIX ROYALE είναι πραγματικά ιδανικός. Οι απανταχού καλοφαγάδες της Νάουσας και της Ημαθίας έχουν πλέον το δικό τους στέκι.

Στη «Ρούγα», μπορείτε να απολαύσετε μια μεγάλη ποικιλία πεντανόστιμων κρεατικών, σαλατών και ορεκτικών και να πιείτε πολλών ειδών μπύρες, κρασιά και αναψυκτικά.
Στεκόμαστε όμως στην μπύρα Weiss FIX ROYALE την οποία έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε με μια ποικιλία κρεάτων .

Ας μάθουμε λοιπόν μερικά στοιχεί για τις μπύρες Weiss. Πριν από πολλά χρόνια ένα στυλ μπύρας έτεινε προς την εξαφάνιση. Ένα στυλ μπύρας το οποίο ακόμα και στην χώρα μας έχει αγαπηθεί πολύ. Σίγουρα δεν είμαστε ο κατεξοχήν λαός αυτού του είδους μπύρας, ωστόσο όπως αποδεικνύει η δημοτικότητα του, ταιριάζει σε μας του Έλληνες.

Οι Weiss, είναι ένα είδος μπύρας που μας έρχεται απ την Γερμανία. Πρόκειται για έναν απ τους κλασσικότερους τύπους μπύρας της Βαυαρίας και ένα απ τα γνωστότερα στυλ παγκοσμίως. Στα Γερμανικά Weiss σημαίνει λευκό. Το όνομα τους λοιπόν το έχουν πάρει απ το χλωμό, λευκό χρώμα που έχουν σε αντίθεση με το ξανθό πολύ δημοφιλές είδος στην Γερμανία, αυτό των Lager. Είναι γνωστές για την μοναδική τους γεύση, η οποία οφείλεται στην παραγωγή τους από σιτάρι. Οι Γερμανικές Weiss (από εδώ και στο εξής απλά Weiss), περιέχουν το λιγότερο 50% βύνη σιταριού.

Σε άλλες χώρες αυτό δεν είναι υποχρεωτικό και οι «Σιταρένιες» τους όπως μπορούν να ονομαστούν στα ελληνικά παράγονται με λιγότερο σιτάρι.
Αν θέλετε λοιπόν να  απολαύσετε την Weiss μπύρα σας σε συνδυασμό με ένα πεντανόστιμο πιάτο κρεατικών ή λουκάνικου η «Ρούγα» αποτελεί τον μοναδικό σας προορισμό.






Στη "Ρούγα" μπορείτε να αγοράσετε αποκριάτικους "πρόσωπους"  και μάσκες  από το "ΥΦΑΔΙ"