Αρχείο

Μεγάλη συγκέντρωση – παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών πραγματοποίησε  ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, το απόγευμα της Κυριακή στο ξενοδοχείο ΑΙΓΕΣ στη Βέροια.
Παρόντες ήταν όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος στο νομό Ημαθίας (Αντωνίου Χρήστος, Καρασαρλίδου Φρόσω, Ουρσουζίδης Γιώργος, Παπαγιαννούλη Εύη, Χαμπίδης Δημήτρης).

Στις ομιλίες τους οι  υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν το στίγμα ότι είναι συναγωνιστές και σύντροφοι και όχι ανταγωνιστές και αντίπαλοι, όπως οι υποψήφιοι των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Ο υποψήφιος  Κώστας Λαπαβίτσας απουσίαζε λόγω υποχρεώσεων στο εξωτερικό και διαβάστηκε επιστολή του σύμφωνα με την οποία μίλησε για αντιστροφή του κλίματος στην Ευρώπη και έθεσε τον εαυτό του ως συνεργαζόμενο με τη ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας την ριζοσπαστική του πλευρά. Δεσμεύτηκε μάλιστα να εκπροσωπήσει επάξια και να παλέψει για την περιοχή της Νάουσας.

Ο Χρήστος Αντωνίου  αναφέρθηκε σε μια «πλατιά συμπαράταξη πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων και για μια μάχη ενάντια κατά των μνημονίων και υπέρ της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας με το ΣΥΡΙΖΑ».

Η Φρόσω Καρασαρλίδου, υποψήφια από τη Νάουσα, τόνισε  πως όλοι γνωρίζουν τους υπαίτιους της σημερινής κατάστασης  εξαθλίωσης του ελληνικού λαού. «Είμαστε όλοι συνοδοιπόροι στο ΣΥΡΙΖΑ για μια αναδιάρθρωση υπέρ του Έλληνα πολίτη και θα το προσπαθήσουμε όλοι μαζί με όλες μας τις δυνάμεις».

Η Εύη Παπαγιαννούλη, μίλησε για ιστορικές μέρες ,καθώς έρχεται το τέλος των πολιτικών που φτωχοποίησαν την Ελλάδα.  «Ο τόπος χρειάζεται ενεργούς πολίτες» είπε τονίζοντας την αριστερή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του λαού.

Ο Γιώργος Ουρσουζίδης  με τη σειρά του αναφέρθηκε στους αγώνες  που έδωσε με την Αριστερά εδώ και 25 χρόνια, υπογράμμισε την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν έρθει οι πολίτες και μίλησε για « τη μεγάλη ανατροπή που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζοντας τη χώρα από το σκοτάδι».

Τέλος, ο Δημήτρης Χαμπίδης είπε πως ο αγώνας βρίσκεται στην τελική ευθεία, πως υπάρχει κοινός στόχος και πως ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει το λαό και της Ημαθίας που βίωσε τα τελευταία χρόνια την αποβιομηχάνιση και την μείωση της αγροτικής παραγωγής. « Εγγύηση αποτελεί η ιστορία μας και η πορεία μας, τώρα πρέπει να πεισθεί και η νεολαία να πάρει την τύχη στα χέρια της», είπε.
Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι με τοποθετήσεις τους έδειξαν την επιθυμία τους να συνταχθούν στο μεγάλο αγώνα για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της πολιτικής των μνημονίων, για μια ΕΛΛΑΔΑ της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, για μια ΑΛΛΑΓΗ στην Ευρώπη προς όφελος των εργαζομένων.
Δημιουργήθηκε πλατιά εκλογική επιτροπή, η οποία θα αναλάβει τον συντονισμό του εκλογικού αγώνα σε όλες τις περιοχές της Ημαθίας.