Αρχείο


Γράφει η Μαρία Ζαφείρκου
 
Την παραδοσιακή βλάχικη βασιλόπιτα τους έκοψαν το πρωί της Κυριακής οι Βλάχοι της Νάουσας παρουσία μελών και φίλων του συλλόγου στην «Πουλιάνα».
Στον χαιρετισμό της η πρόεδρος  Αρχοντούλα Τζιμουλίκου τόνισε πως στόχος του συλλόγου είναι να μαζέψει «σε μια αγκαλιά» τους Βλάχους και όχι μόνο της Νάουσας και της περιοχής.

«Χρειαζόμαστε την βοήθεια σας, την συμμετοχή και την συμπαράσταση σας», δήλωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως χωρίς την στήριξη των χορηγών, ο σύλλογος δεν θα τα έβγαζε πέρα.
«Οφείλουμε να κρατάμε την παράδοση, αλλά δεν φτάνει μόνο το Δ.Σ. του κάθε συλλόγου, πρέπει όλοι να συμμετέχουν" είπε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης.

Η υποψήφια βουλευτής Ημαθίας με το ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου με τον δημοτικό σύμβουλο Νάουσας (και γνωστό βλάχο!) Γιάννη Γιαννούλη



Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μάντσιος τόνισε πως "οι σύλλογοι είναι θεματοφύλακες της παράδοσης". Χαριτολογώντας στην πρόεδρο του συλλόγου ο κος Μάντσιος, γνωστός γευσιγνώστης λόγω επαγγελματικής ιδιότητας, ρώτησε ποια είναι η διαφορά της βλάχικης πίτας με την παραδοσιακή Ναουσαίικη, με την πρόεδρο να απαντά "Είναι πιο νόστιμη! Ετοιμάσαμε βλάχικη πίτα με τσουκνίδες".Το φλουρί βρήκε το Δ.Σ. του συλλόγου.

Παρόντες από πλευράς επισήμων ήταν η υποψήφια βουλευτής Ημαθίας με το ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου ο Αντιδήμαρχος κος Δημήτρης Μάντσιος, ο Αντιπεριφεριάρχης Ημαθίας κος Κώστας Καλαϊτζίδης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας Τάσος Καραμπατζός, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Νάουσας.