Αρχείο

Ο ΦΑΣ Νάουσα ήταν μεγάλος νικητής του Ναουσαίικου ντέρμπι επί του Αχιλλέα Νάουσας με 2-1 στο Δημοτικό Στάδιο, στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της Α1 ΕΠΣ Ημαθίας.
Ακόμη, στην 16η αγωνιστική, όσον αφορά τις ομάδες του διευρυμένου δήμου Νάουσας, η Ειρηνούπολη επιβλήθηκε 2-1  επί της Χαρίεσσας, ενώ η Μελίκη ήταν εντυπωσιακή κερδίζοντας με 5-1 μέσα στο Ζερβοχώρι. Τέλος, το Ροδοχώρι πήρε μια πολύ σημαντική νίκη με 2-1 επί του Π. Σκυλιτσίου.
 
Δίκαιος νικητής ο ΦΑΣ Νάουσα
Στο Δημοτικό Στάδιο Νάουσας ο τοπικός ΦΑΣ ήταν καλύτερος και πήρε δίκαια τη νίκη επί του ψυχωμένου Αχιλλέα, σ ένα ντέρμπι με λίγους φιλάθλους και αρκετό κρύο.
Στο πρώτο ημίχρονο ο ΦΑΣ προηγήθηκε με τον Σαρηγιαννίδη 1-0, έχασε πάρα πολλές κλασικές ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ και τελικά στις καθυστερήσεις ο πολύ επικίνδυνο στις καθυστερήσεις και στις στημένες φάσεις Αχιλλέας ισοφάρισε με τον Κακούδη.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε ο ΦΑΣ όμως μετά το πρώτο 20λεπτο ήταν καλύτερος  και πήρε δίκαια τη νίκη με γκολ του  Νίκου Πιπινίκα.
Καλύτερος του παιχνιδιού και του ΦΑΣ ο Σαρηγιαννίδης που κυριάρχησε στο κέντρο του γηπέδου, ενώ από τον Αχιλλέα ξεχώρισε ο Κακούδης.
Διαιτητικό τρίο οι Καραγκιζόπουλος, Παρασίου και Χαλατζιούκας.
 
Φάσεις και γκολ

8’ Εκτέλεση φάουλ του Σαρηγιαννίδη, μπλόκαρε ο Ηλιάδης.
9’ Ωραία μπαλιά του Καφέ στον Συμπεθέρη, σέντρα από δεξιά δεν πρόλαβε την τελευταία στιγμή ο Πιπινίκας.
16’ Πάσα του Μπράτση στον Κακούδη,  το σουτ του όμως απέκρουσε ενστικτωδώς με τα πόδια ο Σταματέλος.
21’ Σουτ του Καφέ στην μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς του Αχιλλέα, στρώθηκε στον Σαρηγιαννίδη που δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ για τον ΦΑΣ (1-0).
22’  Συνδυασμός Συμπεθέρη και Καφέ, σουτ  του τελευταίου με το αριστερό μπλόκαρε ο Ηλιάδης.
24’ Σουτ του Καφέ έξω από την περιοχή η μπάλα άουτ.
31’ Συμπεθέρη πάσαρε στον κενό χώρο, ο Πιπινίκας έκανε τη σέντρα από δεξιά, στο πρώτο δοκάρι ο Καφές σούταρε και απέκρουσε ο Ηλιάδης.
32’ Εκτέλεση κόρνερ του Σαρηγιαννίδη, απευθείας μονοκόμματο σουτ του Πιπινίκα η μπάλα άουτ.
33’ Αντεπίθεση για τον Αχιλλέα Νάουσας. Φοβερή πάσα του Γιάτσου στον Κακούδη αυτός τετ α τετ με τον Σταματέλο δεν κατάφερε να τον νικήσει.
34’ Φάση διαρκείας για τον ΦΑΣ. Ο  Μουρίκι βρήκε τον Περηφανόπουλο αυτός τον Νίκου, σούταρε απέκρουσε ο Ηλιάδης, νέο σουτ του Νίκου και νέα απόκρουση από τον πορτιέρο του Αχιλλέα.
36’ Σέντρα από αριστερά του Σαρηγιαννίδη, κεφαλιά του Ζούρκου, μπλόκαρε ο Ηλιάδης.
46’ Εκτέλεση φάουλ του Καραλιόπουλου η μπάλα κόντραρε στο τείχος των παικτών του ΦΑΣ και ο Κακούδης με σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνιά του Σταματέλου ισοφαρίζοντας σε 1-1 για τον Αχιλλέα.
53’ Λάθος του Ζούρκου αλλά δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί ο Γιάτσος.
60’ Ο Αχιλλέας ζήτησε ανατροπή του Κακούδη έξω από την περιοχή και κόκκινη κάρτα ως τελευταίος παίκτης αλλά ο Καραγκιζόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
65’ Χάθηκε η μπάλα από τον συνδυασμό Καφέ και Σαρηγιαννίδη, πάσα του τελευταίου και ο Πιπινίκας μέσα από την μικρή περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για τη Νάουσα.
73’ Κλέψιμο του Πιπινίκα από τους αμυντικούς του Αχιλλέα, αλλά το ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ.
83’ Συρτό σουτ του Πιπινίκα έξω από την περιοχή η μπάλα άουτ.
87’ Πάσα του Πιπινίκα στον Καφέ η μπάλα άουτ.
93’ Ο Αβραμόπουλος τετ α τετ με τον Ηλιάδη σούταρε αδύναμα και έχασε μεγάλη ευκαιρία.

 
Συνθέσεις:
ΦΑΣ Νάουσα:  Σταματέλος, Παπατάνος, Βλαχοδήμος Ζ., Ζούρκος, ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ, ΣΥΜΠΕΘΕΡΗΣ (79’ Πέιος), ΠΙΠΙΝΙΚΑΣ, Περηφανόπουλος, ΚΑΦΕΣ (91’ Βλαχοδήμος Α.), Μουρίκι, Νίκου (52’ Αβραμόπουλος)
Αχιλλέας Νάουσας: Ηλιάδης, Καραλιόπουλος (46’ Χαρατσίδης), ΜΠΑΞΕΒΑΝΟΣ, Σακελάρης, ΚΑΡΑΜΕΤΑΞΑΣ, ΜΠΡΑΤΣΗΣ, ΣΥΓΓΑΣ, ΓΙΑΤΣΟΣ, ΚΑΚΟΥΔΗΣ, Παρθενόπουλος (70’ Μάραντης)
 
Α1 ΕΠΣΗ – 16η αγωνιστική 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Νάουσα – Αχιλλέας Νάουσας: 2-1
Ειρηνούπολη – Χαρίεσσα: 2-1
Σκυλίτσι – Ροδοχώρι: 1-2
ΠΑΟΚ Αλεξ. – Διαβατός: 2-0
Κλειδί – Κουλούρα: 4-2
Καψόχωρα – Μέση: 1-0
Αγ. Βαρβάρα – Τρίκαλα: 0-3
Ζερβοχώρι – Μελίκη: 1-5


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α1 ΕΠΣΗ

1 Ειρηνούπολη 37
2 Νάουσα 36
3 Τρίκαλα 36
4 Π.Α.Ο.Κ. Αλεξ. 30
5 Διαβατός 25
6 Αγ. Βαρβάρα 24
7 Χαρίεσσα 24
8 Αχιλλέας Ν. 23
9 Μελίκη 23
10 Ζερβοχώρι 20
11 Π. Σκυλίτσι 17
12 Ροδοχώρι 16
13 Κλειδί 14
14 Καψόχωρα 12
15 Μέση 9
16 Κουλούρα 0

Φωτορεπορτάζ του αγώνα ΦΑΣ Νάουσας - Αχιλλέας Νάουσας