Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 
 

 

Αρχείο

Γράφει ο Κώστας Μπλιάτκας*
 
Τις πρώτες του σκέψεις για το  come back του Γιώργου Παπανδρέου στην πολιτική σκηνή της χώρας μας εξέφρασε ο γνωστός Ναουσαίος δημοσιογράφος Κώστας Μπλιάτκας από την προσωπική του σελίδα στο Facebook.
Οι απόψεις του, όπως πάντα ενδιαφέρουσες και πάνω απ’ όλα τεκμηριωμένες και με επιχειρήματα.
 
«Πολύ νωρίς επιχειρεί το come back ο Γιώργος Παπανδρέου. Προχωρημένες και ρηξικέλευθες ιδέες είχε πάντα. Πλην όμως στο μακελειό του Μνημονίου δεν έπεισε ότι έκανε ότι μπορούσε για να μειώσει τη θύελλα που έφεραν οι κερδοσκόποι. Αυτό πιστεύει τέλος πάντων πολύς κόσμος.
Ας δούμε τα λόγια του: "Όσοι δεν θέλουν να καταλάβουν μιλούν για διάσπαση, εμείς μιλάμε για λύτρωση και δημιουργική ρήξη με το κομματικό κατεστημένο", δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου .
Είναι προφανές ότι στοχεύει εκεί που η ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν λειψή: Στο ότι ταυτίστηκε με επιλογές της ΝΔ του Α. Σαμαρά που ξεπερνούσαν την οικονομία και τις υποχρεώσεις της χώρας. Στο ότι πτυχές της πολιτικής της ΝΔ είχαν ακροδεξιό χαρακτήρα και από τις οποίες δεν έδειξε καμία διάθεση να διαφοροποιηθεί το ΠΑΣΟΚ δίνοντας σε πολλούς να αισθανθούν ότι το κραταιό κάποτε κίνημα έγινε "ουραγός".
Αυτή είναι η διαχωριστική γραμμή μεταξύ ΠΑΣΟΚ και "Κινήματος"' του Γ. Παπανδρέου.. Τι θα μετρήσει πιο πολύ, η γενικόλογη επίκληση της ανάγκης "διάσωσης" της χώρας ή μια επάνοδος σε μια προοδευτική ανατρεπτική αλλαγή στον λόγο της κεντροαριστεράς;
Ο κόσμος πάντως θα λάβει υπ' όψιν του το τι έκανε και δεν έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου ώστε να φτάσει η χώρα στα "χέρια" του Δ.Ν.Τ.
Ορισμένοι επίσης, παλιοί αναλυτές, έσπευσαν να παρατηρήσουν ότι πολύ δύσκολα βγαίνει "κακιά κουβέντα" του Γ. Παπανδρέου για τον Αντώνη Σαμαρά τον οποίο μέσα στην ίδια τη ΝΔ. έστω εμμέσως , κριτικάρουν για φλερτ με την ακροδεξιά».
 
* Ο Κώστας Μπλιάτκας είναι δημοσιογράφος , συγγραφέας , μέλος της  ΕΣΗΕΜΘ  και του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών και πτυχιούχος Βιολογίας του Α.Π.Θ.
 
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"