Αρχείο

Συνελήφθη λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ανάβυσσο ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος καταζητείτο εδώ και περίπου έναν χρόνο, λόγω παραβίασης της άδειάς του από τις φυλακές Κορυδαλλού.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Ξηρός βρισκόταν υπό παρακολούθηση από τις Αρχές εδώ και αρκετές ημέρες και συνελήφθη προσπαθώντας να μπει σε σπίτι-κρησφύγετο στην περιοχή, το οποίο είχε νοικιάσει ο ίδιος με ψευδή στοιχεία, πριν από δύο μήνες. Βάσει των πληροφοριών που έχουν διαρρεύσει, φορούσε ξανθιά περούκα και είχε αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ενώ ήταν οπλισμένος με πιστόλι.
 
Τον χώρο ερευνά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ ο συλληφθείς μεταφέρθηκε και ανακρίνεται στην ΓΑΔΑ.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Ξηρός είχε λάβει άδεια εννέα ημερών από την 1η Ιανουαρίου του 2014, κατά τη διάρκεια της οποίας έπρεπε να παρουσιάζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας Χαλκιδικής. Εκεί είχε δηλώσει ως τόπο διαμονής, γιατί εκεί βρίσκεται το σπίτι της αδελφής του.
 
Ωστόσο, στις 6 Ιανουαρίου δεν εμφανίστηκε ως όφειλε και αυτό σήμανε την κινητοποίηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, με την κατηγορία της παραβίασης άδειας κρατουμένου.
 
Λίγες ημέρες αργότερα, στις 20 Ιανουαρίου, είχε εμφανιστεί με βίντεο-μήνυμα και επιστολή, όπου είχε προαναγγείλει νεό αντάρτικο πόλεων, απειλώντας πολιτικά πρόσωπα και ΜΜΕ. Είχε μάλιστα συμβουλεύσει τότε την ΕΛ.ΑΣ., εάν τυχόν τον εντοπίσει να τον σκοτώσει.
 
Κατηγορήθηκε για 33 ενέργειες που διέπραξε ως μέλος της 17Ν. Καταδικάστηκε σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 6 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην οργάνωση.
 
Πηγή: kathimerini.gr Γιάννης Σουλιώτης