Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 
 

 

Αρχείο

Μέχρι τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου θα μπορούν οι φορολογούμενοι να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων τους για το 2015 χωρίς πρόστιμο και να καταθέσουν τις πινακίδες, μετά την παράταση που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία από τις εφορίες, πάνω από 100.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας προκειμένου να αποφύγουν την πληρωμή των τελών αλλά και του φόρου πολυτελούς διαβίωσης που επιβάλλεται στα ΙΧ κυβισμού άνω των 1.929 εκατοστών.
Επισημαίνεται ότι η καταβολή των τελών γίνεται αποκλειστικά μέσω των τραπεζών και των ταχυδρομείων αλλά και μέσω εναλλακτικών δικτύων web banking κ.ά. και όποιος δεν εξοφλήσει εμπρόθεσμα τα τέλη χρεώνεται με πρόστιμο ισόποσο των τελών.
Στον αέρα
Στο μεταξύ, στον αέρα βρίσκεται το μέτρο της πληρωμής τελών κυκλοφορίας με τον μήνα, καθώς η σχετική διάταξη με την οποία θα παρατεινόταν η ισχύς του μέτρου δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή, αν και κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν ότι η διάταξη είναι έτοιμη και μπορεί να κατατεθεί αμέσως μόλις συγκροτηθεί η νέα Βουλή αμέσως μετά τις εκλογές.
Η ρύθμιση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα θεσπίστηκε για πρώτο φορά το 2013 και προέβλεπε ότι ο φορολογούμενος μπορούσε να καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας και να τις παραλάβει εκ νέου οποιαδήποτε στιγμή μέσα στο επόμενο έτος. Στην περίπτωση αυτή δεν πληρώνει το σύνολο των τελών, αλλά μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στους μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους. Για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος που διαθέτει όχημα 2.000 κυβικών εκατοστών θα πρέπει να πληρώσει ετήσια τέλη κυκλοφορίας ύψους 660 ευρώ. Αν καταθέσει τις πινακίδες έως το τέλος του 2014 και τις παραλάβει εκ νέου στις αρχές Ιουλίου, τότε θα καταβάλει τα μισά τέλη, δηλαδή 330 ευρώ.
 
Πηγή: ethnos.gr
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"