Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 
 

 

Αρχείο

 
Στις αρχές της νέας χρονιάς, όταν πληρώσουν τα ιδρύματα στα οποία έχουν δοθεί τα ροδάκινα, θα πάρουν χρήματα οι αγρότες του Α.Σ.Ν., σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος Κώστας Ταμπακιάρης, το βράδυ της  Δευτέρας στο κατάμεστο από παραγωγούς δημοτικό θέατρο Νάουσας.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού τόνισε πως τις γενικές πολιτικές κατευθύνσεις δυστυχώς τις πληρώνει ο συνεταιρισμός και οι αγρότες. Είπε πως πρόβλημα δεν έχει μόνο το ροδάκινο αλλά και άλλα προϊόντα όπως τα μήλα και τα ακτινίδια τα οποία διαχειρίζεται ο συνεταιρισμός.
Τόνισε μάλιστα πως φέτος το πρόβλημα ξεκίνησε στις 6 Αυγούστου αλλά την επόμενη χρονιά ίσως αρχίσει από τις 20 Μαΐου από την παραγωγή των κερασιών αν δεν έχει λυθεί το εμπάργκο της Ρωσίας.
Είπε πως έγιναν και γίνονται αγωνιώδεις προσπάθειες να βρεθούν νέες αγορές , έγινε εξόρμηση σε όλα τα Αραβικά κράτη αλλά δυστυχώς οι ποσότητες που μπορούν να απορροφηθούν είναι πάρα πολύ μικρές.
«Δεν υπάρχει διέξοδο αν συνεχιστεί το εμπάργκο», είπε χαρακτηριστικά, ενώ όπως είπε ακόμη και αν τερματιστεί με ισοτιμία 70 ρούβλια 1 ευρώ δεν θα μπορούν να πωληθούν τα προϊόντα στη Ρωσία.
«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα», είπε υπενθυμίζοντας πως οι αγορές στην Δυτική Ευρώπη είναι ήδη γεμάτες από προϊόντα, «αν τα στείλουμε εκεί θα μείνουν στα αζήτητα», είπε ο κ. Ταμπακιάρης.
Δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας στους αγρότες είπε πως η φετινή χρονιά θα ολοκληρωθεί και θα πληρωθούν τα προϊόντα. Τόνισε όμως πως ίσως η επόμενη χρονιά θα είναι καταστροφική.
Σχολιάζοντας τα όσα ακούγονται όπως είπε, ο Α.Σ.Ν είχε ως βασικό πελάτη του τη Ρωσία τη στιγμή που άλλοι είχαν υποδεέστερες αγορές. «Τώρα ξαφνικά μετά από τόσα χρόνια η επιλογή μας  ήταν λάθος; Έπρεπε να προβλέψουμε αυτήν την παγκόσμια κρίση και το εμπάργκο» , αναρωτήθηκε.

Στη συνέχεια υπήρξαν ερωτήσεις  από τον κ. Τσάτσο ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί με στατιστικά στοιχεία για την φετινή παραγωγή, τα ιδρύματα που δόθηκαν, τον τζίρο αλλά και τους προμηθευτές στους οποίους χρωστάει ο συνεταιρισμός
 
Ο κ. Ταμπακιάρης απάντησε λέγοντας πως ξαφνικά στις 29 Δεκεμβρίου κάποιοι ενδιαφέρθηκαν πόσα ροδάκινα έδωσε ο συνεταιρισμός. Είπε πως όλο το καλοκαίρι κανείς δεν ρώτησε επίσης, ενώ τόνισε πως δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν ονόματα πελατών και προμηθευτών διότι αποτελούν προσωπικά δεδομένα. Ολοκλήρωσε λέγοντα πως δεν μπορεί να  υπάρξει διασφάλιση στο εμπόριο και αυτό το γνωρίζουν όλοι.
 
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"