Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 
 

 

Αρχείο

Παρά τις συνεχείς διαμεσολαβητικές προσπάθειες ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος, που θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.
 Οι συσκέψεις με το επιτελείο του είναι τακτικές και αφορούν την εκλογική τακτική και τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων στη συγκρότηση των οποίων λέγεται ότι έχει ενεργή εμπλοκή ο Δημήτρης Ρέππας. Οι πιέσεις που ασκούνται στο στελεχιακό δυναμικό του ΠαΣοΚ είναι ασφυκτικές αλλά η εικόνα δεν είναι αυτή που προσδοκούσε το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, τουλάχιστον όχι σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, εκδηλώνονται τριβές για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας αλλά και για τα ψηφοδέλτια της Α, της Β Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής, καθώς αρκετοί από όσους λέγεται ότι θα ακολουθήσουν τον κ. Παπανδρέου δεν έχουν πιθανότητες εκλογής στις δικές τους περιφέρειες. 
 
Πάντως και τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα έγιναν προσπάθειες για να επιτευχθεί έστω την ύστατη ώρα η ενότητα της παράταξης. Λέγεται ότι ο Κώστας Λαλιώτης συνομίλησε περισσότερες από μία φορές τόσο με τον Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και με τον Γιώργο Παπανδρέου προσπαθώντας να πετύχει το θαύμα - σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η συζήτηση με τον πρώην πρωθυπουργό έγινε σε υψηλούς τόνους. Σήμερα θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ και η Φώφη Γεννηματά, για να οριστικοποιηθεί μεταξύ άλλων σε ποιά περιφέρεια θα είναι υποψήφια - το πιθανότερο είναι ότι θα κατεβεί στη Β΄ Αθήνας. Η κυρία Γεννηματά θα έκανε τη δική της προσπάθεια με τον κ. Παπανδρέου.  
 
Στη Χαρ. Τρικούπη καταστρώνουν την προεκλογική τακτική τους  και θεωρούν ότι πλέον δύσκολα θα αλλάξει η τροπή των πραγμάτων και θα μεταπεισθεί ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος έχει λάβει τις αποφάσεις του παρά τις διαφωνίες πολύ δικών του ανθρώπων. Υπάρχει όμως πολύ μεγάλος προβληματισμός πως θα αντιμετωπίσουν το νέο κόμμα καθώς η αλληλοεξόντωση δεν θα ωφελήσει κανέναν μέσα στη γενικότερη πόλωση της προεκλογικής περιόδου.   
 
Πηγή: tovima.gr Κρουστάλλη Δήμητρα
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"