Αρχείο

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκαδίων " Η Αγία Παρασκευή" μετά από πολυετή πείρα στην οργάνωση παραδοσιακών εκδηλώσεων τέλεσε με μεγάλη επιτυχία σε ένα χαρούμενο και χριστουγεννιάτικο περιβάλλον το έθιμο "Κόλντε" στις 23-12-2014.
 Μια βραδιά γεμάτη εκπλήξεις για τα παιδιά με πολλά δώρα από τον Άγιο Βασίλη, που φέτος μας επισκέφθηκε με δύο πολύ όμορφα αλογάκια πόνυ αλλά και με πολλά ξωτικά που βοήθησαν στο μοίρασμα των δώρων των παιδιών. Την εκδήλωσή μας πλαισίωσαν ψυχαγωγοί που διασκέδασαν τα παιδιά με διάφορα παιχνίδια, κατασκευές, χειροτεχνίες και ζωγραφική προσώπου. Όλοι οι παρευρεθέντες γεύτηκαν την παραδοσιακή φασολάδα, γλυκά και εδέσματα που ετοίμασαν φίλοι και γυναίκες του συλλόγου μας, γλέντησαν με παραδοσιακούς χορούς και απόλαυσαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη χορωδία του ΚΑΠΗ Πενταλόφου Θεσσαλονίκης.

Δεν έλειψαν βεβαίως από την τόσο ζεστή γιορτή ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας  Καλαιτζίδης Κωνσταντίνος, οι Αντιδήμαρχοι Λογδανίδης Ευστάθιος και Δάγκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ορδουλίδης Μάκης, η πρόεδρος της κοινότητας Λευκαδίων Τομπουλίδου Ζωγράφα, ο Κοινοτικός Σύμβουλος Γκότσης Γρηγόρης, η πρόεδρος του ΚΑΠΗ Νάουσας Μαλάκη Αθηνά, ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Λευκαδίων Παπανδρέου Ευστράτιος, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του ΚΑΠΗ Πενταλόφου Θεσσαλονίκης, η πρόεδρος της κοινότητας Ζερβοχωρίου Τσαλίλη Χριστίνα,  ο πρόεδρος ΟΝΕΔ νομού Ημαθίας Ανδρεανίδης Πέτρος, ο Γενικός Γραμματέας Πανελλήνιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Ευαγγελίδης Δημήτριος και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας ευχαριστεί όσους βοήθησαν αλλά και όσους παρευρέθησαν στην εκδήλωση αυτή και εύχεται ο τεχθείς Χριστός να χαρίσει σε όλους χρόνια πολλά και ευτυχισμένα.