Αρχείο

 
Το κλασικό αριστούργημα του Τσαϊκόφσκυ «Ο Kαρυοθραύστης» παρουσιάστηκε τη Δευτέρα το απόγευμα στο κατάμεστο από κόσμο δημοτικό θέατρο από τα οργανικά σύνολα σπουδαστών και καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου της Εστίας Μουσών, με τις  μαθήτριες της σχολής μπαλέτου, την ορχήστρα και τις χορωδίες Νέων και Canto a Tempo.
 Παράλληλα παρουσιάστηκαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κλασικά έργα άλλων συνθετών. Την επιμέλεια του κειμένου, καθώς και την αφήγηση ανέλαβε η καθηγήτρια Μουσικής Αγωγής του Δημοτικού Ωδείου κ. Δήμητρα Μητρέντση.

Το πρόγραμμα άνοιξε η ορχήστρα μικρών κρουστών με το Christmas Theme και συνέχισε το οργανικό σύνολο: Γεσθημανή Καράλη, Γεωργία Σίσκου, Γιώργος Τουτζιάρης (φλογέρες), Γιώργος Αχλιώπας (τρίγωνο), που παρουσίασε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης έψαλε το απολυτίκιο "Η γέννησίς σου Χριστέ..." και ο Ιορδάνης Χατζηστυλλής το "Η Παρθένος σήμερα". Ακολούθησαν ο "Ρώσικος χορός" από τον "Καρυοθραύστη" με τους Ορέστη Παπαϊωάννου στο κλαρινέτο και Μαρία Πέτκου στο πιάνο, "Ruses d' amour" σε χορευτικό σόλο Αγγελικής Δάιου και "Pas de chale" του Glazunov σε χορευτικό σόλο της Δήμητρας Δαβόρα, "Πεταλούδες" του Sergio Assad με τους Κώστα Μιτσιγγόλα και Αναστάση Στοϊδη στην κιθάρα, απόσπασμα από το έργο "Peer Gynt" του Edvard Grieg, "Gossec" του Gavotte και "Μαϊκαπάρ" από την Ορχήστρα Νέων της Εστίας Μουσών και αυτοσχεδιασμός πάνω στο "Peer Gynt" με τον Δημήτρη Παρόλα και "Wedding dance" με την Ελένη Κολιάδη στο πιάνο. Η παιδική χορωδία Canto a Tempo και η Νεανική Χορωδία έκλεισαν το πρόγραμμα με διάφορα χριστουγεννιάτικα θέματα. Τη διδασκαλία της Ορχήστρας Νέων είχε ο Μαρίνα Γκοργκάτζε και της Νεανικής Χορωδίας ο Δημήτρης Παρόλας.






(ΦΩΤΟ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ)