Αρχείο

Πραγματοποιήθηκε, χθες Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, η πρώτη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Οργανωτικής Επιτροπής Συνέδριου (ΝΟΕΣ) του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας, παρουσία του Π. Καψή.
Στην συνεδρίαση παρέστησαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συγκροτούν το νέο διευρυμένο όργανο του τοπικού ΠΑΣΟΚ, ενόψει του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ. Από την ΝΟΕΣ θα προκύψει και η νέα συντονιστική επιτροπή, που θα έχει στο εξής την συνολική πολιτική και οργανωτική ευθύνη για τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν.
Στην εισήγηση του ο Π. Καψής έκανε μια γενική αναφορά στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, προσδιόρισε με σαφήνεια την πορεία της παράταξης, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην αναγκαιότητα συγκρότησης ενός κοινωνικού και πολιτικού ρεύματος που θα κινείται πολιτικά ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνοντας συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις για το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας. 
Στην συζήτηση που ακολούθησε τα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ επεσήμαναν την ανάγκη μιας νέας πορείας για το χώρο, ώστε να εκφραστούν πολιτικά τα δυναμικά τμήματα της ελληνικής κοινωνίας, μέσα από συγκεκριμένες και βιώσιμες προτάσεις που θα επανασυνδέουν την τραυματισμένη – από τη διαχείριση της κρίσης – Δημοκρατική Παράταξη με τους παραδοσιακούς κοινωνικούς και πολιτικούς συμμάχους της. Παράλληλα ασκήθηκε έντονη κριτική για τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν, ταυτίζοντας, στα μάτια των πολιτών, το ΠΑΣΟΚ με τις δεξιές νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Τέλος καταγράφηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για τη φυσιογνωμία, το πρόγραμμα και τη νέα οργανωτική δομή της παράταξης, ενώ αναπτύχθηκε και πλούσιος προβληματισμός για γενικότερα θέματα που αφορούν στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, την συνταγματική αναθεώρηση κ.α. 
Τις επόμενες ημέρες θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των στελεχών που συγκροτούν την Νομαρχιακή Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου, των αντίστοιχων Δημοτικών Επιτροπών, καθώς και του Συντονιστικού Οργάνου.   
 
Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑΣ