Αρχείο

Χωρίς αύξηση τα τιμολόγια ύδρευσης της ΔΕΥΑΝ και δέσμευση για μείωση την επόμενη χρονιά, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό συμβούλιο στη χθεσινή συνεδρίαση. Αλλά και επιστροφή στα αυτονόητα, δηλαδή μείωση του λογαριασμού, αναλογικά, για τις μέρες που το νερό της Νάουσας είναι θολό.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Νάουσας κ. Γιάννης Παρθενόπουλος,  αναφερόμενος στη θολότητα είπε ότι το  πρόβλημα υπάρχει διότι το έργο των δεξαμενών καθίζησης έγινε βάσει βιβλιογραφίας, τι προβλέπουν δηλαδή τα βιβλία για μια πόλη  25.000 κατοίκων. Όλα λειτουργούν μια χαρά απλά δεν επαρκούν, γιατί οι καταναλώσεις νερού της Νάουσας αντιστοιχούν σε πόλη 50.000 κατοίκων. Το πρόβλημα θα το λύσουμε, ό,τι κι αν χρειαστεί να κάνουμε. Μέχρι τότε όμως, δεν θα πληρώνουν οι πολίτες για τις μέρες που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το νερό που τους προσφέρουμε». 
Ο Δήμαρχος κ. Νίκος Κουτσογιάννης θύμισε ότι η μείωση των τιμολογίων όταν το νερό είναι θολό ήταν προεκλογική δέσμευση του «Κοινού Τόπου», που ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί. Προσέθεσε επίσης ότι ολοκληρώνεται η καταγραφή των ευπαθών ομάδων που θα δικαιούνται περαιτέρω εκπτώσεις στα τιμολόγια του νερού, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των κοινωνικών δράσεων του Δήμου.