Αρχείο

Γράφει ο Βαλάντης Λιόλιος
 
Την απόφαση να παραμείνουν όπως έχουν τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΝ σε Νάουσα και δημοτικά διαμερίσματα αλλά και να υπάρξει μείωση τις ημέρες που το ηνερό είναι θολό, ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας, το βράδυ της Δευτέρας.
Το λόγο πήρε ο πρόεδρος τη ΔΕΥΑ Νάουσας Γιάννης Παρθενόπουλος,  ο οποίος ανακοίνωσε την απόφαση του Δ.Σ. της επιχείρησης να διατηρήσει τα τιμολόγια ύδρευσης και αποχέτευσης όπως έχουν δίχως να γίνουν αυξήσεις.
« Δεσμεύομαι όμως για μελλοντική μείωση του τιμολογίου, θέλω να ανακοινώσω επίσης πως από του επόμενους λογαριασμούς  θα υπάρχουν εκπτώσεις για τις ημέρες που το νερό  της Νάουσας ήταν θολό», είπε χαρακτηριστικά.
Συνέχισε αναφερόμενος στο σημαντικό αυτό ζήτημα τονίζοντας πως «  το  πρόβλημα της θολότητας υπάρχει διότι το έργο των δεξαμενών καθίζηση έγινε βάσει βιβλιογραφίας. Δηλαδή αυστηρά για μια πόλη 25 χιλ. κατοίκων. Όλα λειτουργούν μια χαρά απλά δεν επαρκούν», είπε ενώ υποσχέθηκε ακόμη και τη λήψη δανείου για να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει την πόλη.
Ανακοινώνοντας τα τιμολόγια ύδρευσης είπε πως είναι 23,70 ευρώ το δίμηνο + 15 ευρώ για την υπερκατανάλωση στη Νάουσα και 70 ευρώ το χρόνο στα δημοτικά διαμερίσματα.

«Υλοποιούμε μια προεκλογική μας δέσμευση  πως θα μειώσουμε τα τιμολόγια όταν το νερό θα είναι θολό.  Σας ανακοινώνω πως υλοποιείται η καταγραφή των ευπαθών ομάδων που υπάρχουν στο δήμο μας έτσι ώστε να υπάρξουν μειώσεις και εκεί» τόνισε ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης.