Αρχείο

Γράφει ο Βαλάντης Λιόλιος
 
Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, το βράδυ της Δευτέρας, καθώς είχαμε αποχώρηση της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας για τη συμμετοχή του δημάρχου στην εταιρία που διοργανώνει το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο Νάουσας, ενώ δριμεία ήταν και η απάντηση του Νίκου Κουτσογιάννη που τόνισε πως "Η Νάουσα θα πάει μπροστά έίτε το θέλετε είτε όχι".
Το θέμα έθεσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Καραμπατζός χαρακτηρίζοντας  και πάλι κεραυνό εν αιθρία την απόφαση για παραχώρηση του πλακόστρωτου  σε εταιρία συμφερόντων του δημάρχου Νάουσας Νίκου Κουτσογιάννη. «Παρέμειναν σκιές στη προηγούμενη συνεδρίαση που δεν διαλευκάνθηκαν. Το ζήτημα είναι πρωτίστως ηθικό  και κατ’ επ έκταση νομικό.  Κάνατε απαράδεκτες δηλώσεις πως θα συνεχίσετε να είστε επιχειρηματίας τη στιγμή που είστε δήμαρχος.  Ο πρώτος πολίτης χρειάζεται να είναι ένα διάφανο πρόσωπο, το θέμα έφερε κοινωνική αναστάτωση στη Νάουσα.
 
«Δεν θα πουλήσουμε την ψυχή μας στο διάβολο»
Δεν θα πουλήσουμε την ψυχή μας στο διάβολο, όλα θα έπρεπε να έρθουν με νόμιμο τρόπο και με διαφάνεια, έστω να βρεθεί ένας τρόπος να μη φανεί ο δήμαρχος. Τώρα η κοινωνία είναι ανάστατη» τόνισε ο κ. Καραμπατζός.
Συνέχισε κατηγορώντας  τον κ. Κουτσογιάννη πως στο πλακόστρωτο του πάρκου δούλεψε προσωπικό του δήμου πως η σύνδεση του ρεύματος έγινε από κοινόχρηστο φωτισμό ενώ καυτηρίασε και τη συμμετοχή του δημοτικού συμβούλου Νίκου Κουτσογιάννη
 
« Ο δήμαρχος κατέχει το 50% και όχι το 16,6%»
« Η απόφαση πάσχει εγκυρότητας, έχει εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση; Τι κάνατε με την απόφαση της ΕΤΑ η οποία είναι προγενέστερη;  Εδώ δεν εκτίθεται ο δήμαρχος αλλά ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο. Στην προηγούμενη συνεδρίαση ο κ. Κουτσογιάννης δήλωσε πως έχει το ποσοστό του 16,6% στην εταιρία Επενδυτική Βορείου Ελλάδος, δεν είμαστε αφελείς, είχα την ευθύνη και το νομικό καθήκον να ερευνήσω το καταστατικό της και το εταιρικό κεφάλαιο. Ο δήμαρχος συμμετέχει με 50% και όχι με 16,6%.  Αυτό το θεωρώ ψεύδος η παράταξη μας εξαπατήθηκε, είναι αντιδημοκρατικό και αντιδεοντολογικό και τιμώντας το ρόλο μας και την θεσμική μας ιδιότητα και περηφάνια αποχωρούμε από τη συνεδρίαση» κατάληξε.
«Εμείς ταχθήκαμε εξαρχής ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του δήμου, τώρα μπαίνει και το θέμα της εταιρίας που συμμετάσχει ο δήμαρχος, τελικά ισχύει το 16 ή το 50%» αναρωτήθηκε ο Γιώργος Καρτσιούνης.
 
 

«Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου ο κ. Καραμπατζός»
Σκληρή ήταν η απάντηση του δημάρχου Νάουσας Νίκου Κουτσογιάννη. « Αν εγώ δεν σας σεβόμουνα θα σας χειροκροτούσα για το Όσκαρ Πρώτου Ανδρικού Ρόλου και την παράσταση σας» είπε χαρακτηριστικά.
Υπογράμμισε πως  δεν εξαπάτησε το δημοτικό συμβούλιο, πως το ποσοστό που κατέχει στην εταιρία είναι το 16,6%, πως δεν υπάρχει κανένα νομικό πρόβλημα και πως το Δ.Σ. της εταιρίας Επενδυτική Βορείου Ελλάδος  έχει πάρει απόφασης για αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου αλλά η διαδικασία είναι χρονοβόρα.
«Ο κ. Καραμπατζός είπε πως θα μπορούσε να βρεθεί ένας τρόπος έστω να μη φαίνεται ο δήμαρχος ; αυτή είναι η ηθική του προφανώς η ειλικρίνεια σκοτώνει» είπε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας τη δήλωση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.
Ο Τάκης Δημησκής ζήτησε επιτακτικά να μάθει αν υπάρχει υπογεγραμμένη απόφαση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας που να πιστοποιεί πως το ποσοστό του 50% του κ. Κουτσογιάννη έγινε 16,6% ενώ ο Τάκης Ρίζος είπε πως η εν λόγω εταιρία έχει ήδη πάρει δυο δουλειές από το δήμο.

«Υπάρχει και το θέμα του niff ποιοι  το δουλεύουν; Στήθηκε κυλικείο; Υπάρχει άδεια; Είναι αλήθεια  πως πηγαίνουν σχολεία με 5 ευρώ εισιτήριο; Υπάρχει θέμα και για μας ηθικό και πολιτικό και όχι  νομικό. Απευθύνομαι και στους συναδέλφους της πλειοψηφίας, γνωρίζουν τι γίνεται;  Ζητάμε αναβολή του θέματος για να πάρουν όλοι θέση σε μια ειδική συνεδρίαση για όλα αυτά τα ζητήματα αλλιώς θα αποχωρήσουμε και εμείς» κατέληξε.
 
«Η Νάουσα θα πάει μπροστά είτε το θέλετε είτε όχι»
 
Σκληρή και πάλι η απάντηση  του δημάρχου Νάουσας η οποία προκάλεσε και την αποχώρηση της ελάσσονος αντιπολίτευσης ( έμειναν μόνο οι κ. Καρτσιούνης και Λακηνάνος).
«Βλέπω πως δυστυχώς η υποκρισία περισσεύει, υπάρχει μια απίστευτη προσπάθεια παραπληροφόρησης, κύριε Ρίζο  δεν έχετε καμία σχέση με τη αγορά και δεν γνωρίζετε. Αλήθεια ποια είναι η σχέση σας με θέματα που είναι παράνομα στον κλάδο σας. Επαναλαμβάνω δεν υπάρχει νομικό θέμα, όσον αφορά το ηθικό δεν υπάρχει αντίστροφη σχέση με το δήμο.  Εμένα δεν μ ενδιαφέρει η ηθική αλλά η νομιμότητα, κάνατε το δήμο επί 12 χρόνια καφενείο  η Νάουσα θα πάει μπροστά είτε το θέλετε είτε όχι,  αυτά περί ηθικής είναι ηλιθιότητες μιλάει αυτός που έχει αφήσει στο δήμο ένα ανεξόφλητο αυθαίρετο και έχει χρεώσει το δήμο με 600 χιλ ευρώ»   τόνισε ο κ. Κουτσογιάννης, ο ποίος  τα έβαλε και με τα τοπικά ΜΜΕ λέγοντας πως  "Θα έπρεπε να ρωτήσετε τον κ. Καραμπατζό  που είναι τα χρήματα, ρόλος σας είναι να ρωτάτε" ενώ χαρακτήρισε τον κ. Καραμπατζό ως άλλο… Σον Κόνερι!
«Δεν υπάρχει καμία απολύτως δουλειά από το δήμο οι μόνοι ωφελημένοι είναι ο δήμος η αγορά .  ο κόσμος της Νάουσας και η ΕΤΑ. Να μας ενημερώσουν  όλοι αυτοί αν  θέλουν να πάει ο τόπος μπροστά, εγώ θα σας κοιτάω πάντα στα μάτια τα επόμενα 5 χρόνια» κατέληξε ο δήμαρχος Νάουσας