Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 
 

 

Αρχείο

Στην Κρύα Βρύση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου σύσκεψη για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Λουδία, ως συνέχεια της πρωτοβουλίας που ανέλαβε τον περασμένο Οκτώβριο ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ.Κώστας Καλαϊτζίδης, σε συνεργασία με τον ομόλογο του της Πέλλας κ. Θόδωρο Θεοδωρίδη και τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας κ.Παναγιώτη Γκυρίνη.
 Στην σύσκεψη, η οποία έγινε στο κτίριο της δημοτικής ενότητας Κρύας Βρύσης, παρουσία στελεχών του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, εκπροσωπώντας τον υπουργό κ.Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος είχε υποσχεθεί να αντιμετωπίσει το θέμα, μετά την προ μηνός κάθοδο του κ.Καλαϊτζίδη στην Αθήνα.
Ο κ.Καλαϊτζίδης ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικισμοί από τις ανεπαρκείς αντιπλημμυρικές και αποστραγγιστικές υποδομές και απευθύνθηκε σε κάθε αρμόδιο της περιφερειακής και κεντρικής διοίκησης για την άμεση λήψη σωστικών μέτρων για τις πρόσφατες καταστροφές, παράλληλα με τις επιλογές μακροχρόνιου σχεδιασμού. Ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας συμφώνησε ότι, η εξυγίανση της Τάφρου 66 είναι αλληλένδετη με την εξυγίανση του Λουδία συμπληρώνοντας ότι προέχει η προστασία του αγροτικού κόσμου και η πρόληψη και παράλληλα να αρχίσει άμεσα μακροχρόνιος σχεδιασμός. 
 
 Τα στελέχη του Υπουργείου με επικεφαλή τον κ. Κοτσώνη άκουσαν τις τοποθετήσεις των παρευρισκομένων και ζήτησαν από τους κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες να εκπονηθούν (ή αν υπάρχουν ήδη να σταλούν στο Υπουργείο) μελέτες με μακροχρόνιο ορίζοντα για την εξυγίανση του ποταμού Λουδία, της Τάφρου 66 και των παρακείμενων περιοχών.
 
 Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη, Πρόεδροι και εκπρόσωποι των έντεκα (11) Τ.Ο.Ε.Β. Ημαθίας, Πέλλας, εξέφρασαν την ανάγκη υλοποίησης συνολικού σχεδιασμού και πραγματοποίησης παρεμβάσεων για την επίλυση του προβλήματος που, κάθε φορά επιτείνεται λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στις ιδιοκτησίες των αγροτών, έχοντας και περιβαλλοντικές επιπτώσεις στο τοπικό οικοσύστημα.
 
 Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεοδωρίδης ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για τις ενέργειες που έχουν γίνει  από την πλευρά της Π.Κ.Μ. και αφορούν την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος. Συγκεκριμένα, υπάρχει εγγεγραμμένο ποσό ύψους 300.000,00 € στον προϋπολογισμό του 2014 το οποίο προορίζεται για τον καθαρισμό της  κοίτης του Λουδία από την αρχή – σημείο μηδέν. Ταυτόχρονα καταβάλλονται προσπάθειες για την αύξηση του ποσού για το 2015 στο ύψος που απαιτείται όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης, ως Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματικού Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ.
 
 
 
 
 
Τα στελέχη του Υπουργείου και τα στελέχη των Περιφερειακών Ενοτήτων Πέλλας και Ημαθίας δεσμεύτηκαν για νέα συνεργασία την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να προωθήσουν τις απαραίτητες ενέργειες αντιμετώπισης των ζημιών και τη δρομολόγηση συγκεκριμένων μέτρων σχεδιασμού.
 
 Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν  ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Έργων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ6) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Αντώνης Κοτσώνης, ο Τεχνικός Σύμβουλος του Υπουργείου κ. Άνθιμος Σπυρίδης, το στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Ύδρευσης, Αποχέτευσης και Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαος Μούκος, το στέλεχος του Υπουργείου κα. Μαρία Δουβίκα, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Αλεξάνδρειας κ. Κώστας Ναλμπάντης, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ημαθίας κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος,ο συνεργάτης του κ.Καλαϊτζίδη, κ.Παναγιώτης Τουμανίδης,  και εκπρόσωποι από έντεκα  Τ.Ο.Ε.Β. και Γ.Ο.Ε.Β. των Περιφερειακών Ενοτήτων Ημαθίας και Πέλλας.
 
 
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"