Αρχείο


Πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας, στο ξενοδοχείο "Βέρμιον", την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Καρδιολογίας που διοργανώνεται από την Β΄ Καρδιολογική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το θέμα του φετινού σεμιναρίου ήταν η Καρδιακή Ανεπάρκεια. 
Την οργάνωση και ευθύνη του σεμιναρίου είχε ο συμπολίτης μας καθηγητής Καρδιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και διευθυντής της Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής Α.Π.Θ. κ. Ιωάννης Κανονίδης.


Συμμετείχαν με εισηγήσεις τους επιστήμονες από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., διευθυντές Καρδιολογικών Κλινικών από όλη τη Μακεδονία καθώς και ειδικοί επιστήμονες εξειδικευμένοι στην καρδιακή ανεπάρκεια.Στο συνέδριο συμμετείχαν με εισήγηση ο σιευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Νάουσας κ. Π. Λάμπρου καθώς και ο εκ Ναούσης καταγόμενος Καρδιολόγος, Διευθυντής Ε.Σ.Υ. κ. Χ. Λαφάρας.


Tην Παρασκευή το βράδυ, χαιρετισμό στους συμμετέχοντες απηύθυνε ο δήμαρχος κ. Κουτσογιάννης, ο οποίος αφού τους καλωσόρισε, αναφέρθηκε στην επιδίωξη της πόλης να φιλοξενεί τέτοιους είδους δραστηριότητες αναδεικνύοντας και προβάλλοντας τα ειδικά πλεονεκτήματα που διαθέτει, το φυσικό περιβάλλον, την γαστρονομία και το κρασί, την παράδοσή της, αλλά και τον σύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτει.

Ο αρχιτέκτων κ. Αλ. Οικονόμου στη συνέχεια έκανε μια ξενάγηση - με τη χρήση οπτικού υλικού - στα σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής και ιδιαίτερα στους Μακεδονικούς τάφους, μια που όπως είπε η φετινή χρονιά σημαδεύτηκε από το τεράστιο ενδιαφέρον των ΜΜΕ και του κοινού στα της Αμφίπολης, και είναι ευκαιρία να πληροφορηθεί ο κόσμος ότι και στη δικιά μας περιοχή υπάρχουν αντίστοιχης αν όχι μεγαλύτερης αξίας και σημασίας αρχαιολογικά ευρήματα τα οποία αγνοεί το ευρύ κοινό.

Οι συμμετέχοντες έμειναν ενθουσιασμένοι από το φυσικό περιβάλλον και τα παράπλευρες δράσεις του σεμιναρίου, ενώ τέθηκε η ιδέα να διοργανωθεί στο άμεσο μέλλον το πανελλήνιο συνέδριο της Καρδιολογικής Εταιρείας στην πόλη μας και μάλιστα να "ανοιχθεί" η διοργάνωση στο κοινό της πόλης με εκλαϊκευμένες παρουσιάσεις σχετικών θεμάτων.