Ειδήσεις σε τίτλους

 
 

 

 

 

 

 
 

 
Σάββατο, 28 Απριλίου 2018 21:09

"Μία περίεργη σύμπτωση"

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Του Ιωάννη Γιαννούλη*

 

«Συμπληρώνοντας ήδη 2 μήνες με ένα πρόβλημα υγείας, το οποίο αποδείχθηκε σοβαρότερο απ’ όσο πίστευα, έχω αναγκαστεί να περνώ το μέγιστο χρόνο της ημέρας στο κρεβάτι απέχοντας τόσο από τις επαγγελματικές (πράγμα το οποίο έχει πλέον γίνει γνωστό σχεδόν σε όλη τη Νάουσα), όσο και από τις υποχρεώσεις μου ως δημοτικού συμβούλου. Γι’ αυτό, άλλωστε, παραιτήθηκα από μέλος και αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, τις εργασίες της οποίας αδυνατούσα να παρακολουθήσω και νωρίτερα (αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης), και απείχα υποχρεωτικά από τις προηγούμενες  δύο τακτικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κατά την χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα συμπλήρωνα θεωρητικά 3 “αδικαιολόγητες”  απουσίες. Όλως τυχαίως στη χθεσινή συνεδρίαση τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρθηκαν εκτενώς στις αδικαιολόγητες απουσίες των δημοτικών συμβούλων και στην ανάγκη εφαρμογής του κανονισμού (πράγμα που, όπως παραδέχτηκαν, δεν έπραξαν τα προηγούμενα 3,5 χρόνια), ο οποίος προβλέπει στο άρθρο 10 ότι:«§4.Αν ένας σύµβουλος απουσιάζει αδικαιολόγητα από τρεις (3) συνεχείς συνεδριάσεις του ∆ηµοτικού Συµβουλίου ή δεν εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστηµα που υπερβαίνει τους τρεις (3) συνεχείς µήνες µέσα στο έτος, χωρίς την άδεια του Συµβουλίου, µπορεί να τεθεί σε αργία κατά τις διατάξεις του άρθρου 234 του Ν.3852/2010 και σε περίπτωση υποτροπής να κηρυχθεί έκπτωτος. §5. Ο Πρόεδρος του ∆ηµοτικού Συµβουλίου υποχρεούται να ενηµερώνει γραπτώς τον Ελεγκτή Νοµιµότητας για τις αδικαιολόγητες απουσίες των δηµοτικών συµβούλων καθώς και σε περίπτωση µη εκτέλεσης των υποχρεώσεων τους κατά τα ανωτέρω. Παράλειψη της υποχρέωσης αυτής από τον Πρόεδρο αποτελεί σοβαρή παράβαση καθήκοντος».

Σε ότι με αφορά δεν έλαβα ποτέ πρόσκληση, είτε γραπτή είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για την συνεδρίαση της 27/4/2018, πρόσκληση την οποία όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοι έλαβαν στις 23/4. Ενημέρωσα δε μέσω  e-mail(εικόνα1)

το πρωί της 24/4 το Δήμο ότι δεν έχω λάβει πρόσκληση, αλλά ακόμη και σήμερα 28/4 δεν έχω λάβει απάντηση. Ζήτησα από συνάδελφο να μου προωθήσει το e-mailπου αποστέλλεται ομαδικά σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους ως πρόσκληση. Με έκπληξή μου διαπίστωσα ότι για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια δεν περιλαμβανόταν το όνομά μου στους παραλήπτες (εικόνα 2).

Παραθέτω δε το e-mail–πρόσκληση της προηγούμενης τακτικής συνεδρίασης (εικόνα 3),

όπου υπάρχει το όνομά μου. Όσο δε για τη γραπτή πρόσκληση (την οποία συνήθως λάμβανα στο ιατρείο μου), δεν μου επιδόθηκε ποτέ, αν και, παρά την απουσία μου από το ιατρείο, η δημοτική αρχή γνωρίζει καλά τόσο τα τηλέφωνά μου, όσο και τη διεύθυνση της οικίας μου.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, που, υπό την καλόπιστη εκδοχή, αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά παντελή έλλειψη οργάνωσης της δημοτικής αρχής, είμαι υποχρεωμένος να προσφύγω στα αρμόδια όργανα για την προάσπιση της υπόληψής μου, καθώς και των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών μου ως δημοτικού συμβούλου».

 

* Ιατρός Ορθοπαιδικός

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ηρωϊκής Πόλης Νάουσας

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"